Att tänka på under en anställningsintervju!

Vi försöker så långt det går att ge lite tips till dig som arbetssökande under intervjuerna. Några saker som är ”top of mind” efter de intervjuer jag har haft de senaste tiden bjuder jag på nedan.

Glöm inte att lyssna! Vi som rekryterar vet vad vi vill prata om. Även om vi försöker få mötet till ett trevligt samtal så styr vi samtalet så att du får möjlighet att berätta om det som är mest relevant. Se frågorna som tips till dig! Givetvis ska du också få möjlighet att ställa frågor under en del av mötet.

Håll dej till frågan och svara inte allt för långt. Om vi inte hinner med att prata om allt som är relevant för tjänsten så missar du chansen att berätta om det som ger dig störst chanser att få jobbet.

Var beredd på att kunna förklara allt du har skrivit i ditt CV. Sväva inte på målet, säg som det är. Glöm inte att skriva både månad och år i CV. Särskilt vid korta anställningar kan det skilja mellan 1 månad och två år om du missar att skriva månad. Väldigt vanligt misstag!

Dina anställningar är oftast mest relevant. Skriv den sista först och tro inte på råd du fått om att CV ska vara 1 eller max två sidor. Det beror på vem du är. Tänk bakvänt, om jag skulle rekrytera till denna tjänst vad skulle jag vilja veta och läs annonsen! Det brukar vara lagom med 5-10 rader/anställning om de sista 15 åren. Din aktuella anställning bör vara mest fyllig.

Du kan även läsa fler tips till dig som är redo för ett nytt steg i din karriär under våra andra blogginlägg här på sidan.

Lycka till på intervjuerna!

2021/01/29 av Ann Bender