Svenska kraftnät söker Teknisk projektledare Luftledning

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Teknisk Projektledare erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

I rollen som Teknisk Projektledare får du viktig del i utvecklingen av det kraftsystem som säkerställer att Sverige lyser, idag och imorgon. Det svenska transmissionsnätet ska förnyas och byggas ut vilket ställer mycket höga krav på våra kraftledningar som skall vara i drift i upp till 100 år. Som Teknisk Projektledare på enheten Luftledningsteknik får du en central roll i säkerställandet av framgångsrika projekt inom området.

Du arbetar med komplexa och avancerade tekniklösningar inom luftledningsteknik där du bl.a. leder och driver utvecklingsprojekt för nya kraftledningsstolpar och kringutrustning. Tillsammans med dina kollegor genomför du projekt i syfte att förbättra våra befintliga kraftledningsstolpar samt effektivisera befintliga anläggningar. Vidare driver du projekt som syftar till att utveckla våra tekniska riktlinjer och dokumentation. Tjänsten innefattar många kontaktytor, såväl internt som externt. Projektens storlek, komplexitet och längd kommer att variera.

Rollen innebär en möjlighet för dig att arbeta såväl strategiskt som långsiktigt med utbyggnaden av våra anläggningsprojekt. Du får möjligheten att utvecklas tillsammans med oss på enheten och hos Svenska kraftnät finns det stora möjligheter. Rollen är ny och du får vara med och utveckla rollen beroende på vem du är och vad du finner intressant.

Enheten består av 15 engagerade och kompetenta medarbetare som t.ex. teknikspecialister. Tillsammans ansvarar ni bl.a. för den tekniska utformningen utav luftledningar och dess fundament. Du blir en del av ett sammansvetsat team där medarbetarna deltar med specialistkompetens i både förvaltnings- och projektverksamheten.

Om dig

Eftersom rollen innefattar många kontaktytor söker vi dig som samarbetar bra tillsammans med andra människor. Vi söker dig med god kommunikationsförmåga samt är tydlig och strukturerad i tal och skrift. Vår bästa kandidat har ett helhetsperspektiv med förmågan att kunna ta ett övergripande ansvar och fatta beslut. Du trivs i en ledande roll med förmågan att få medarbetarna att nå uppsatta mål och som ledare är du van vid att självständigt fatta beslut. Vidare ser vi att du kontinuerligt håller dig uppdaterad kring din specifika specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har akademisk examen med inriktning mot t.ex. maskinteknik, elkraft eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som myndigheten anser likvärdig.

Vidare har du:

 • Flerårig arbetslivserfarenhet som ledare, t.ex. projektledare eller motsvarande
 • God teknisk kunskap inom luftledningar, dess komponenter eller från annat närområde som vi bedömer likvärdigt
 • För tjänsten relevant erfarenhet av att leda teknikutvecklingsprojekt och verksamhetsutveckling
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet inom ställverk, vindkraft, master/torn eller fackverkskonstruktioner i stål
 • Erfarenhet från projektering/konstruktion/byggnation/underhåll eller dokumentation av luftledningar på spänningsnivåer 130 kV eller högre
 • Erfarenhet av konstruktion av luftledningsstolpar och fundament
 • Erfarenhet av branschstandarder som SS EN 50341, AMA, EN 1090, eurokoder eller liknande.

Bra att veta

 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå eller Sollefteå
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Resor förekommer i denna tjänst
 • Sista ansökningsdag 06.09.2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel. nr. 073-0250447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet.

Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.

För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. För mer information om säkerhetsprövning: https://www.svk.se/sakerhet-och-beredskap/sakerhetsskydd/personalsakerhet/ ””

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: https://www.svk.se/jobba-har/var-arbetsplats/

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV