Senior Projektledare IT & Verksamhet

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Till en spännande tjänst som Senior Projektledare söker vi dig som kan driva de viktigaste satsningarna i vår bank. Vi söker dig som är van att driva projekt och utvecklingsfrågor inom affärskritiska delar som ligger i gränslandet mellan verksamhet, IT och externa samarbetspartners.

Landshypotek Bank är mitt i en stark tillväxtresa där effektivisering och digitalisering är viktiga ingredienser. För att stödja bankens tillväxtresa bygger vi upp en stark organisation för att effektivt vidareutveckla och digitalisera bankens tjänster och produkter mot våra kunder och ägare. Det är här du kommer in!

Låter detta intressant? Tveka inte att söka!

Om rollen

Som Senior Projektledare på Landshypotek bank har du en central roll inom organisationen, där du är en av många pusselbitar för att öka vår genomförandekraft inom banken. För att säkerställa hållbara, långsiktiga förändringar i processer och arbetssätt kommer du att arbeta både med projekt och förändringsledning.

Du har det övergripande ansvaret att planera och leda viktiga projekt med komplex IT-påverkan. Projekten kan vara av olika karaktär, allt från regelefterlevnadsprojekt till affärskritiska projekt så väl som förstudier och genomförandeprojekt. Som Senior Projektledare driver du hela projektet från ax till limpa. Du visar handlingskraft, driver mot beslut och gör det som krävs för att säkerställa leverans.

Landshypotek Bank är en av Sveriges tio största banker, till volym räknat, men till antal medarbetare är vi relativt små. Det innebär att våra strukturer och arbetssätt behöver anpassas därefter.

Du kommer tillhöra gruppen Projektkontoret som samlar kompetens inom krav, projektledning och test. Våra projekt sträcker sig över både IT och verksamhet och du kommer ha ett brett nätverk internt inom banken. Vi har en starkt outsourcad IT-miljö och samverkan med leverantörer kommer vara en del av din vardag.

Vem är du?

Som Senior Projektledare ser vi att du har lång erfarenhet av att ha drivit projekt med komplex IT-påverkan, både regelverksprojekt och verksamhetsprojekt. Du har erfarenhet av att arbeta inom tillståndsreglerad verksamhet. Du har förmåga att dela upp större initiativ och projekt i mindre releaser eller leverabler. Du är stark gällande såväl genomförande som avslut. Vi ser att du har vana att driva förändringsledning samt leda människor i projekt. Du har arbetat tätt och relationsfrämjande med leverantörer.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom bank och finans samt erfarenhet av arbete i JIRA.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen bör du vara driven och trivas med att arbeta i tätt samarbete med andra. Du är naturligt skicklig i din kommunikation oavsett vem mottagaren är och vilken teknisk kunskap denna har. Du har också förmågan att växla mellan operativt och strategiskt fokus. Som person är du inkluderande och hjälpsam. Du sätter stort värde i att hålla tidsplaner och är lyhörd inför dina kollegor. Eftersom Landshypotek är ett relativt litet företag behöver du som person tycka om att ibland behöva gå utanför din roll och hjälpa till där det behövs.

Du har en god förmåga att föra samman olika delar av projekt till ett och samma, du kan driva samtliga delar av projekten framåt såväl rörande IT som verksamhet. Du har även förmåga att se helhet och samband samt planera för integrationer mellan system.

Ansökan och intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Urval och intervjuer sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom på petra.tornblom@bhill.se alternativt 0760-036080.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete, utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare på huvudkontoret samt runt om i landet.

Landshypotek Bank är och vill vara en värderingsdriven bank. Vi tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan vi tror att kulturen finns i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar: Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Rollen är placerad på vårt kontor vid Mood-gallerian i centrala Stockholm.

Om Landshypotek Bank

Landshypotek Bank är en annorlunda bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 200 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och företagande på landsbygden. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Genom vår storlek har vi möjlighet att vara snabbfotade och ligga i framkant på marknaden vad gäller digitala lösningar och system.

 

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV