Svenska kraftnät söker Backendutvecklare

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Hos Svenska kraftnät händer det mycket! Samhället elektrifieras i snabb takt och energibranschen ställs inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna och vi vill ha med oss dig på resan!

Som Backendutvecklare hos oss erbjuds du, troligtvis, ditt viktigaste IT-jobb någonsin! En roll där du får möjligheten att arbeta med samhällsviktiga system som säkrar Sveriges energiförsörjning!

Om tjänsten

Som Backendutvecklare tillhör du enheten IT-systemutveckling. Du arbetar i en samhällsviktig verksamhet som måste fungera dygnet runt. Din roll hos oss är mycket viktig då du med din erfarenhet av backendutveckling bidrar till såväl digitalisering som automatisering. Till din hjälp har du kollegor i enheten som består av ca. 25 personer med kompetens som t.ex. backendutvecklare, UX/UI designers, scrum master, kravanalytiker, testare m.fl.

Du arbetar i agila team tillsammans med bl.a. teamets backendutvecklare, testare och UX-designers. Vi gillar och uppskattar att jobba nära varandra och vi hjälper varandra att lyckas i arbetet med att bl.a. nyutveckla och förvalta backenddelarna i våra webbapplikationer. Förutom ett nära dagligt samarbete med dina kollegor i enheten kommer du även att ha ett stort samarbete med andra intressenter i organisationen.

Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och hos oss ska alla ha samma möjligheter. Vi jobbar långsiktigt och för oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete på upp till 50%. Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund

Du har utbildning från högskola eller universitet inom systemvetenskap eller liknande, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat sätt.

Vidare har du:

  • flera års arbetslivserfarenhet av systemutveckling med C#/.NET
  • flera års arbetslivserfarenhet av HTML, CSS och JavaScript
  • flera års arbetslivserfarenhet av databasutveckling med MS SQL
  • flera års arbetslivserfarenhet av Entity Framework.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av REST API:er, Git och Azure DevOps.

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. I rollen blir du en viktig del av ett team och därför är det viktigt att du besitter förmågan att såväl samarbeta med dina kollegor och de interna användarna, men att du även är självgående i ditt arbete. Det är även viktigt att du är såväl prestigelös som kvalitetsmedveten i ditt arbete. Vidare ser vi att du är relationsskapande då det är viktigt att du skapar kontakter och underhåller relationer.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill tel. nr. 073-0250 447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 10:de april 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning. För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: Lär känna oss på Svenska kraftnät

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV