Svenska kraftnät söker Frontendutvecklare

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Hos Svenska kraftnät händer det mycket! Vårt samhälle elektrifieras i snabb takt och energibranschen ställs inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna!

Vi letar nu efter dig där du i en roll som Frontendutvecklare arbetar med samhällsviktiga system som säkerställer att Sverige lyser – idag och imorgon!

Om tjänsten

Som Frontendutvecklare tillhör du enheten IT-systemutveckling. En enhet som bl.a. ansvarar  för utveckling och förvaltning av samhällsviktiga IT-system som säkrar Sveriges energiförsörjning och som måste fungera dygnet runt. Enheten består av ca. 25 personer med kompetens som t.ex.  backendutvecklare, UX/UI designers, scrum master, kravanalytiker, testare m.fl.

Detta är en ny roll där du arbetar i agila team tillsammans med t.ex. backendutvecklare och UX-designers. Du ansvarar för nyutveckling och förvaltning av frontenddelarna i olika webbapplikationer. Du ges ett stort ansvar och en unik möjlighet att genom dina kunskaper och erfarenheter hjälpa vår verksamhet och bidra till såväl digitalisering som automatisering. Dagligen har du ett nära samarbete med teamets UX/UI designer och interna användare.

Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och hos oss ska alla ha samma möjligheter. Vi jobbar långsiktigt och för oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete på upp till 50%. Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund

Du har utbildning från högskola eller universitet inom systemvetenskap eller liknande, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat sätt.

Vidare har du:

  • minst två års erfarenhet av HTML, CSS och JavaScript
  • erfarenhet av digital tillgänglighet, exempelvis WCAG

Vi ser gärna att du har:

  • erfarenhet av något modernt javascriptramverk som React eller Vue
  • erfarenhet av Webpack eller andra byggverktyg för frontend
  • erfarenhet av frontendtestning som t.ex. Jest, Karma, Jasmine eller liknande
  • arbetslivserfarenhet av säkerhetsfrågor kopplat till IT.

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Som person är du prestigelös, kvalitetsmedveten och du samarbetar väl med dina nära kollegor och användarna. I och med rollen är ny i enheten är det viktig att du besitter ett driv i ditt arbete och att du är självgående. Vidare ser vi att du är relationsskapande då det är viktigt att du skapar kontakter och underhåller relationer.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill tel. nr. 073-0250 447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 30:de november. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV