Lösningsarkitekt till Landshypotek Bank

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Trivs du i en bred teknisk roll där du får vara involverad i att skapa och säkerställa smarta tekniska lösningar inom många olika områden? I rollen som Lösningsarkitekt hos oss får du en teknisk nyckelroll där du har stark påverkan beträffande tekniska vägval och leveranser. I rollen kommer du att arbeta nära våra andra arkitekter, systemansvariga, processägare, verksamheten och även våra leverantörer.

Vi söker dig som är Lösningsarkitekt, Lead-developer eller liknande och som gillar att axla rollen som teknisk specialist men som också kan driva och leda initiativ.

Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift, där våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 220 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Hos oss kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Tack vare vår storlek och våra värderingar har varje enskild medarbetare stora möjligheter att vara med och påverka. Låter det som du? Då vill vi höra från dig!

Om rollen

Rollen ingår i bankens IT-organisation bestående av ca 35 personer. IT-organisationen är en beställarorganisation och kännetecknas av korta beslutsvägar, platt organisation och hög grad av samarbete med verksamheten. Som lösningsarkitekt agerar du teknisk specialist vid strategiska vägval beträffande system, plattformar och leverantörer. Du kommer att vara operativt närvarande i de flesta IT-relaterade initiativ och projekt men arbetar även med strategiska frågor tillsammans med vår Enterprisearkitekt, som håller i vår tekniska roadmap.

Rollen är bred och samverkar med alla delar av IT-organisationen och även banken i sin helhet. Du kommer ha en nyckelroll och med det vara drivande i initiativ, projekt och förflyttningar. Bankens CIO, Maya Jernström, berättar: ”För att stötta den tillväxtresa som Landshypotek påbörjat behöver arkitekturen följa med. Vi har en stark målsättning att öka vår genomförandekraft i organisationen och även här spelar arkitekturen en viktig roll för snabbhet i genomförande och för att vi ska få ut mer värde av investeringarna i våra system. Du som Lösningsarkitekt kommer därför ha en viktig roll på banken”.

Hos oss får du ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. En naturlig del av rollen är omvärldsbevakning, du gillar att hålla dig uppdaterad kring relevant teknikutveckling. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare runt om i landet. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet som tex Lösningsarkitekt, senior Utvecklare, Tech-Lead eller liknande. Du har en bakgrund inom systemutveckling och förstår utvecklingsprocessen i sin helhet. Du har förmåga att omsätta verksamhetsbehov till hållbara tekniska lösningar. Du har ett starkt tekniskt intresse och det faller sig naturligt för dig att hålla dig uppdaterad inom teknikutveckling.

Rollen är mångfacetterad, med allt från att fånga upp och granska krav, delta vid strategiarbete, till att driva initiativ och förbättringar framåt. Det är därför viktigt att du både behärskar och motiveras av att arbeta brett.

Vi erbjuder                              

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete med stort kundfokus, utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. Eftersom vi är en mindre bank med närhet till kollegor från olika verksamhetsområden, finns det goda möjligheter att utvecklas, fördjupa och beredda ditt kunnande inom bank. Landshypotek Bank befinner sig mitt i en förändringsresa där du kommer att vara en viktig del.

Landshypotek Bank är en värderingsdriven bank. Vi menar att kulturen är något som formas i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans. Vårt koncernspråk är svenska.

Ansökan och Intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta Aliaksandra Maslava på aliaksandra.maslava@bhill.se

Landshypotek Bank begär in utdrag ur belastningsregistret och tar en kreditupplysning på våra slutkandidater.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV