Domänarkitekt inom IT

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät söker en Domänarkitekt inom IT

Just nu är Svenska kraftnät inne i en mycket spännande och utvecklande fas och behöver förstärka arkitekturfunktionen med ytterligare domänarkitekter. Om du vill arbeta på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser, fortsätt läs! 

Svenska kraftnät har regeringens uppdrag att säkerställa en hållbar och säker elförsörjning i Sverige. Vi har bland annat systemansvar för kraftsystemens driftsäkerhet och förvaltning, vi har utvecklingsansvar för transmissionsnätet och inte minst, ansvar för elberedskapen vid extrema händelser som kan innebära svåra påfrestningar på samhället. Svenska kraftnät har flera samhällsviktiga IT-system med höga krav på robusthet och IT-säkerhet som måste vila på en infrastruktur som motsvarar dessa krav. Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Om tjänsten

I rollen som Domänarkitekt IT kommer du att leda arbetet med utvecklingen av SVK:s IT-plattformar. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor i arkitekturfunktionen och teknikområdesansvariga. Du kommer att tillhöra IT-arkitekturenheten som består av ca 20 medarbetare och konsulter. Enhetens ansvarsområde är att tillhandahålla en övergripande målbild för Svenska kraftnäts IT-arkitektur. Här erbjuds stora möjligheter att kunna påverka myndighetens framtida IT-landskap.

Vi söker en Domänarkitekt för ett av följande tre områden:

 • Digital arbetsplats (IT arbetsplats)
 • IT Systemutveckling
 • Applikation och integration

På Svenska kraftnät ser vi mycket positivt på att våra medarbetare vill vidareutbilda sig och delta på konferenser. Vi erbjuder stora möjligheter att kompetensutveckla sig både internt och externt.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. I tjänsten kan resor förekomma.

Dina arbetsuppgifter

Konkret innebär det att Domänarkitekten arbetar med följande:

 • leda och driva framtagandet av målarkitekturer för ett av ovan nämnda områden
 • säkerställa att IT-lösningar designas i enlighet med våra målarkitekturer och standarder
 • driva standardisering av våra IT-tjänster för att underlätta arbetet i våra utvecklingsprojekt och IT-förvaltningar
 • bidra i lösningsdiskussioner
 • delta i olika samarbetsgrupper för; coachning och granskning av lösningar, arkitekturstyrning, utveckling av arkitekturramverk, etc.
 • beskriva och kommunicera arkitekturen till aktuella målgrupper
 • bidra till framtagning av målbilder, färdplaner och utvecklingsplaner inom förvaltningsorganisationen samt stöd i portföljsstyrningen
 • coachning av kollegor och konsulter inom IT-divisionen
 • omvärldsbevakning inom ditt område.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning inom ett relevant tekniskt område alternativt gedigen bakgrund inom IT-arkitektur och IT-infrastruktur förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av att jobba som IT-arkitekt, i enlighet med etablerade arkitekturmetoder, verktyg och processer under de senaste 10 åren. Vidare har du:

 • flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta tekniskt med IT-arkitektur inom ett av följande områden: systemutveckling, integration eller IT arbetsplats och behärskar något av dessa områden mer på djupet
 • erfarenhet av att bygga och sätta målarkitekturer inom något av följande områden: systemutveckling, integration eller IT arbetsplats

Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande, men ej ett krav;

 • certifierad IT-arkitekt
 • certifiering inom annat relevant område
 • erfarenhet av att arbeta i stor IT-organisation med komplex verksamhet
 • erfarenhet av arbete med IT-säkerhet inom en samhällskritisk verksamhet alternativt verksamhet med mycket höga säkerhetskrav
 • erfarenhet av modelleringsverktyg t.ex. Sparx.

Dina personliga egenskaper

Rollen innebär många samarbetsytor inom organisationen och en god samarbetsförmåga och flexibilitet är viktig. Vår bästa kandidat är kommunikativ som inte tvekar att ta kontakt och lära sig av andra. Tillsammans med andra når man fram till målarkitekturer och lösningsförslag. Du har en arkitektonisk vision med förståelse för hur området utgör en del av en större helhet och förmågan att delta i övergripande lösningsdiskussioner som griper över hela arkitekturområdet. Du har ett eget driv och trivs med att arbeta mål- och resultatorienterat.  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner Boxhill Recruitment, Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se, tel. 076-003 60 80. 

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010 475 84 94. Du når oss också via e-post: emma.thornberg@svk.se, mikael.wallin@svk.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 28e augusti 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.  

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV