Senior systemspecialist till säkrandet av svensk elförsörjning

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige. Vi förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el och vi ansvarar för att kraftsystemet är hållbart, säkert och kostnadseffektivt – idag och i framtiden.

Omställningen av energisystemet är central för att lösa klimatutmaningen där Svenska kraftnät spelar en avgörande roll. Det pågår ett enormt arbete med att anpassa kraftsystemet – bland annat för att kunna möta efterfrågan på förnybar el och ökad efterfrågan i och med elektrifieringen i samhället. För att lyckas med detta krävs bland annat kraftfulla investeringar, utveckling av ny teknik och rätt kompetens. Därför kommer Svenska kraftnät att tillsätta ytterligare 500 tjänster under de kommande åren samt öppna nya kontor runtom i landet.

Svenska kraftnäts uppdrag innebär ett systemansvar för kraftsystemets driftsäkerhet med konstant balans mellan producerad och förbrukad el. I din roll som senior systemspecialist arbetar du med de system som säkerställer balansen i kraftsystemen, d.v.s. säkrandet av landets elförsörjning!

Har du erfarenhet av både förvaltning och utveckling av kritiska system? Då vill vi komma i kontakt med dig!

Om tjänsten

Eftersom det svenska kraftsystemet är i en fas som präglas av förändringar och omställning mot förnybar produktion ställs också allt högre krav på de IT-system som säkerställer landets elförsörjning. Som senior systemspecialist tillhör du enheten Kontrollrumssystem, avdelningen Applikationsförvaltning som ansvarar för dessa IT-system.

Primärt arbetar du med IT-system och applikationer som används för att styra och övervaka elnätet.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. I tjänsten kan schemalagd beredskap ingå.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor kommer du främst att arbeta med att utveckla men även testa och förvalta kontrollrumssystemen, de system som säkerställer att Sverige aldrig stannar. Du arbetar med och rapporterar även till Systemansvarig IT.

Du kommer att jobba med ett stort och komplext system där IT-säkerheten är kritiskt. Systemet innehåller såväl realtidslänkar som applikationer. I ditt team arbetar du nära andra utvecklare/Systemspecialister och förvaltningsledare med att utveckla, testa och förvalta såväl ny som befintlig funktionalitet. Vidare säkerställer du korrekt förvaltningsdokumentation, tekniska kravspecifikationer och driftrutiner.

Din bakgrund

Du har en högskoleingenjörs- alternativt civilingenjörsexamen inom systemvetenskap eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

För att framgångsrikt ta dig an rollen vill vi att du har flera års arbetslivserfarenhet inom både förvaltning och nyutveckling av kritiska system. Du har erfarenhet av programmering i C, C++, Java eller Python och mycket goda kunskaper inom Linux/Unix. Eftersom systemen är samhällskritiska behöver du även ha erfarenhet och förståelse inom IT-säkerhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemintegration genom exempelvis Oracle FUSE, JMS eller Webservice och det är en fördel om du har erfarenhet ifrån drift, förvaltning och utveckling av verksamhetskritiska system som exempelvis SCADA.

Du talar samt förstår svenska och engelska i både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

I rollen blir du en viktig del i ett team som arbetar med samhällsviktiga IT-system och därför letar vi efter dig som arbetar bra tillsammans med andra människor och är såväl kommunikativ som inlyssnande. Du har ett eget driv och du engagerar dig i dina arbetsuppgifter. Din vilja att nå resultat säkerställer att du når uppsatta mål. Vår bästa kandidat tar ansvar för sina arbetsuppgifter och din analysförmåga gör att vi kommer vidare i arbetet med att lösa komplexa frågeställningar inom de IT-system som säkerställer att Sverige lyser även imorgon.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel.nr. 073-0250447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 5:e juni 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

I rekryteringsprocessen förekommer tester.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV