Informationssäkerhets - specialist

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du leda informationssäkerhetsarbetet på en växande bank där du får stor möjlighet att påverka, bygga och förbättra? Vi söker en ny medarbetare till oss på Landshypotek Bank som vill ha en nyckelroll för att ytterligare höja bankens förmåga och förbättra informationssäkerhetsarbetet! 

Om Rollen 

Som Informationssäkerhetsspecialist på Landshypotek bank en du en viktig pusselbit med stort ansvar för att upprätthålla bankens informationssäkerhet. Du leder informationssäkerhetsarbetet inom banken och har stort inflytande och möjlighet att påverka. Genom samarbete med andra i organisationen bidrar du till att förbättra vår säkerhetskultur. Tillsammans med CISO, jurister och tekniska specialister jobbar du nära verksamheten med att utveckla, granska och driva aktiviteter som kontinuerligt upprätthåller och förbättrar bankens informationssäkerhet. 

Du kommer vara en viktig rådgivare för hela organisationen gällande säkerhetsområdet. I rollen arbetar du med granskande av leverantörer, tolkande- och formulerande av krav för att skapa en god informationssäkerhetskultur på banken. Du arbetar även med att implementera nya lösningar, och förbättra befintliga, så de hela tiden utformas på ett säkert sätt. Att hjälpa verksamheten växa med hjälp av smarta val ur ett säkerhetsperspektiv är en annan viktig del av rollen. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckla bankens implementationer av informationssäkerhetsstandarder inklusive att utvärdera nya eller uppdaterade standarder 
 • säkerställa att ledningssystemet uppdateras utifrån nya insikter och regelverk
 • hantera uppkomna informationssäkerhet- och personuppgiftsincidenter
 • systematiskt jobba med kravställning och uppföljning av leverantörers säkerhet
 • omvärldsbevaka utifrån kontinuerligt lärande i team och organisation inom frågorna
 • hantering av risker och hot samt ständig förbättring av våra metoder och arbetssätt 

Rollen är placerad inom IT-avdelningen på vårt kontor i centrala Stockholm. 

Din bakgrund 

Vi söker dig med bakgrund från informationssäkerhetsområdet. Med din erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete kan du referera till ”best practice” och vet vad som fungerar för olika typer av organisationer. Utöver det har du erfarenhet av: 

 • att ha implementerat eller ansvarat för ett ledningssystem för informationssäkerhet
 • något ramverk relaterat till informationssäkerhet såsom ISO 27000, NIST 800-serien och/eller MITRE ATT&CK. 
 • att kravställa säkerhet för tekniska lösningar 
 • uppföljning och kravställning på leverantörer till ett finansiellt bolag eller en annan bransch med liknande informationssäkerhetskrav 

Meriterande, men ej ett krav är:

 • Certifiering som CISM, CISSP eller motsvarande 
 • Erfarenhet från bank och de regelverk som följer med det 
 • Goda kunskaper om Dataskyddsförordningen 

Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift för svenska och kan läsa och förstå teknisk information även på engelska. 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som både kan driva ditt eget arbeta självständigt framåt, samtidigt som du trivs att arbeta i nära samarbete tillsammans med andra. Du är trygg att ge vägledning och har lätt att växla mellan att följa upp andra och att driva egna aktiviteter. Som person är du analytisk, pragmatisk och strukturerad. Du är nyfiken på att lära dig nya saker och är en person som ansvarsfullt når dina resultat. 

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för påverkan och egna initiativ. Vi är även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare på huvudkontoret samt runt om i landet. Dessutom ser vi positivt på utveckling och ser att du kan växa inom organisationen. 

Landshypotek Bank är och vill vara en värderingsdriven bank. Vi tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan vi tror att kulturen finns i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans. 

Intresse och ansökan 

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig! 

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta Mikaela Axelsson, mikaela.axelsson@bhill.se, 076-308 71 21. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV