Säkerhetsarkitekt IT

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du arbeta i en central roll med ett av Sveriges kanske mest spännande jobb inom IT-säkerhetsområdet? Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med ett av Sveriges starkaste och populäraste varumärken. Vi har ett stort förtroende bland kunderna som också har utsett oss till Sveriges mest hållbara varumärke. Vill du vara med på vår fortsatta satsning för att utvecklas på den växande hälsomarknaden?

Vi söker dig som brinner för IT-säkerhet och vill bidra till att vidareutveckla Apotekets IT-säkerhet i takt med omvärlden och den snabba utvecklingen inom området.

Om rollen

Det övergripande ansvaret som säkerhetsarkitekt IT är att möjliggöra att kontinuerligt säkrare IT-system för Apoteket! Det innebär både att vara en nyckelspelare när det gäller att stödja verksamhet och Apoteket IT vid inköp och utveckling av nya IT-lösningar. Men också systematiskt säkerhetsarbete för de applikationer och system som finns i Apotekets IT-miljö idag.

En viktig del av jobbet är att stödja Apotekets utvecklingsteam gällande säkerhetsfrågor. Ett exempel är tex att bedriva fortbildningsprogram för att höja IT-säkerhetskompetens och effektivisera IT-säkerhetsarbete. Som Säkerhetsarkitekt inom IT kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:

 • Design av IT-säkerhetslösningar inom ramen för projekt och andra förändringsinitiativ
 • Framtagande och uppföljning av IT-säkerhetskrav vid utveckling och inköp av IT-lösningar
 • Granskning av IT-lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv
 • Rådgivning avseende tekniska IT-säkerhetsfrågor
 • Bedriva och följa upp IT-säkerhetsriskanalyser för Apotekets IT-system
 • Stödja verksamhet och IT vid genomförande av Informationsklassningar
 • Bedriva program avseende kompetensutveckling inom säker applikationsutveckling för Apotekets utvecklingsteam
 • Ta fram arkitekturella riktlinjer och best practices avseende IT-säkerhet för utveckling och test av IT-lösningar.
 • Stödja Apotekets utvecklingsteam med att ta fram lämplig metodik och verktyg i syfte att höja kvalitén på säkerheten i IT-systemen samt effektivisera IT-säkerhetsarbetet vid utveckling och test (SecDevOps)

Apoteket IT är den centrala interna IT-leverantören till hela Apoteket. Apoteket IT ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av Apotekets samtliga IT-system. Vi har outsourcat IT-drift och vi köper även i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. IT-verksamheten består också av ett omfattande systemutvecklingsarbete samt en del systemförvaltning. Vi arbetar processorienterat och agilt och vår IT-miljö innehåller flera samhällsviktiga system.

Rollen är en tillsvidareanställning med placering på Apotekets HK, i Solna, Stockholm. Apoteket har utvecklat en flexibel policy där du har möjlighet att utgå från hemmet några dagar i veckan om så önskas. IT-organisationen består av ca 200 personer totalt, både anställda och konsulter. Säkerhetsarkitekten rapportera till ”Chef Digital infrastruktur, IT-säkerhet och Drift.”

Din bakgrund

 • Gedigen erfarenhet av applikationssäkerhet
 • Kunskap och erfarenhet om GDPR /personuppgiftsbehandling ur tekniskt/arkitekturell perspektiv
 • Akademisk examen på minst kandidatnivå eller högre inom data-/systemvetenskap eller motsvarande.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av säkerhet i molnplattformar så som Azure och AWS
 • Erfarenhet av att designa och utveckla lösningar inom området Identity and Access Management (IAM)
 • Erfarenhet inom Secure Development Lifecycle (SDLC) och SecDevOps
 • Certifiering inom IT-säkerhetsområdet såsom CISSP eller motsvarande.

Som person är du strukturerad, positiv, initiativtagande samt mål- och resultatorienterad. Du är drivande, pragmatisk, har god samarbetsförmåga och är van och bra på att presentera och kommunicera såväl med tekniska specialister som personer utan teknikkunskap.

Varför Apoteket?

Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men vi tror att man söker sig hit av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet och det är därför vi bl.a. har branschens högsta friskvårdsbidrag. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

Hos oss får spännande arbetsuppgifter i en mycket dynamisk miljö som få kan matcha. Just nu är IT verksamheten och IT-stödet inom Apoteket inne i en mycket stor förändring. Många av våra olika stödsystem är föremål för översyn, modernisering eller utbyte till nytt IT-stöd. Samtidigt bryter vi ny mark och skapar nya spännande kunderbjudanden som förändrar sättet som man sett och upplevt apoteksbranschen. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

Ansökan

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”. Vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta Mikaela Axelsson, mikaela.axelsson@bhill.se alternativt Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV