Business Analyst inom Business Intelligence (BI)

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Brinner du för Business intelligence och att leverera användarvänlig ”self service BI” till verksamhetens användare? Vill du jobba i en ledande roll i en miljö med många erfarna och ambitiösa specialister inom BI och analytics? Har du en bakgrund inom kravhantering och gillar en bred nyckelposition där du har kontakt med många olika personer inom såväl verksamhet som IT?

Hos Länsförsäkringar lever vi för våra kunder i dubbel bemärkelse då vi också ägs av våra kunder. Vi är värderingsstyrda med visionen att leverera trygghet och möjligheter tillsammans. Låter det intressant? Då vill vi ha kontakt med dig!

Om jobbet

Rollen ingår i avdelningen Aktuarie & Analys som består av 75 aktuarier och analytiker. Avdelningen har uppdraget att förflytta länsförsäkringsgruppens analytiska förmåga och är ett satsningsområde och vi har en spännande resa framför oss. Du kommer ingå i gruppen Beslutsstöd som servar Länsförsäkringsbolagen med Business Intelligens.

Som kravledare ansvarar du för att leda och driva kravarbete i lean-agila team eller förstudier. Du leder och fångar användarnas krav på beslutsstödet, vilket till stor del handlar om informationskrav. Du remissar informationskraven med intressenterna iterativt, ofta genom prototyping, samt dokumenterar och formaliserar. I arbetsuppgifterna ingår att leda och driva definitionsarbete, utredningar, framtagande av affärsregelverk och mappning av krav på termer och begrepp till LFs gemensamma informationsmodell, som bygger på industrimodellen IIW. För att säkerställa att leveranser motsvarar krav och beställning, ingår även testarbete i rollen. Arbetet bedrivs oftast i samarbete med business owners, arbetsgrupper med representanter från länsförsäkringsbolagen, product owners, informationsansvariga, modellerare, arkitekter och objektspecialister. För att säkra leveransen jobbar du även med utrullning i form av utbildning, kommunikation och stöd till länsförsäkringsbolagen. Ditt ansvarsområde kommer att vara inom Sakförsäkringar.

Kontaktytorna för rollen är många. Du kommer samarbeta med representanter från Länsförsäkringsbolagen genom olika arbetsgrupper, olika roller från affären beroende på uppdrag. I ett team ingår även samarbete med olika IT-roller både interna och vår outsourcingpartner. I teamarbetet rapporterar du till Product Owner för teamet. Viss rapportering kommer även ske till Chef Beslutsstöd.

Vem är du?

Vi söker dig som gillar att jobba i en roll mellan verksamhet och IT och att ha kontakt med många intressenter. Du har flera års erfarenhet av att leda kravarbete beträffande data och information. Du har en bakgrund inom DW/BI eller analytics och du är intresserad av att förstå användare för att kunna leverera användarvänlig BI. Du har erfarenhet av att arbeta med krav i större beslutsstödsprojekt sedan tidigare och har god informationsförståelse. Det är också en stor fördel om du har erfarenhet av arbete med informationsmodeller sedan tidigare gärna IIW.

För rollen bör du ha en eftergymnasial utbildning inom statistik, matematik, IT, ekonomi eller motsvarande. Du behöver också behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Du är bra på kommunikation med god pedagogisk förmåga som kan förklara komplexa definitioner Det är mycket viktigt att du kan arbeta självständigt, men ännu viktigare att du kan arbeta i ett team. Samtidigt har du även förmåga att se helheter och göra sunda prioriteringar i en miljö med högt tempo. För rollen är det viktigt att du är analytisk och noggrann, men också att du har förmåga föra arbetet framåt och se till att behov och krav blir utvecklade till lösningar som kommer till nytta hos våra användare.

Om oss

Vill du arbeta med många kompetenta, drivna och ambitiösa medarbetare inom Business Intelligence är gruppen Beslutsstöd helt rätt ställe. Avdelningen Aktuarie & Analys har haft en hög tillväxt senaste åren och har uppdraget att förflytta länsförsäkringsgruppens analytiska förmåga och bli bäst inom valda delar. Om du är en nyfiken och intresserad av eget ansvar och påverkansgrad tillsammans med det större maskineriet inom Beslutsstöd så har du stor möjlighet att utvecklas i denna roll.

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv. Vi utvecklar ett flexibelt arbetssätt, med en god företagskultur och tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för många att trivas i.

Ansökan och Intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta rekryteringskonsult Ann Bender Dalhäll på ann.bender@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.


Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV