Portalansvarig, ”self service BI” till Länsförsäkringar AB

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Brinner du för Business intelligence och att leverera användarvänlig ”self service BI” till verksamhetens användare? Vill du jobba i en ledande roll i en miljö med många erfarna och ambitiösa specialister inom BI och analytics? Då har vi jobbet för dig!

Hos Länsförsäkringar lever vi för våra kunder i dubbel bemärkelse då vi också ägs av våra kunder. Vi är värderingsstyrda med visionen att leverera trygghet och möjligheter tillsammans.

Nu söker vid dig med gedigen erfarenhet inom BI som vill ansvara för vår BI-portal och för att utveckla den vidare tillsammans med användare, verksamhet och IT.

Låter det intressant? Läs vidare eller hör av dig!

Om jobbet

Rollen ingår i avdelningen Aktuarie & Analys som består av 75 aktuarier och analytiker. Avdelningen har uppdraget att förflytta länsförsäkringsgruppens analytiska förmåga och är ett satsningsområde och vi har en spännande resa framför oss. Du kommer ingå i gruppen Beslutsstöd som servar Länsförsäkringsbolagen med Business Intelligens.

Som Portalansvarig kommer du ansvara för att driva arbetet kring Länsförsäkringars beslutsstödsportal baserad på Microsofts BI-suite. Med cirka 4000 användare är det viktigt att du förstår de olika behoven som finns hos användarna och att du kan omvandla dessa till effektiv konsumtion av Business Intelligence med självservice som målbild. Det innebär exempelvis arbete med målgruppsanalys för att förstå olika användarrollers behov.

I arbetet ingår även att bistå olika lean-agila team med expertkunskap i hur beslutsstöd realiseras i portalen med fokus på visualisering och användbarhet. En del kommer vara att ta fram fungerande prototyper och stötta Länsförsäkringsbolagen i olika business case för att möta behov och krav på uppföljning och analys. Verksamhetsarkitektur kommer också vara en del av arbetet, då användarnas behov behöver sättas in i sin helhet för att säkerställa effektivitet.

Du kommer även axla rollen som Product Owner i ett ett shared service team för front-end. I rollen för du fram verksamhetens- och användarnas perspektiv och jobbar tvärfunktionellt tillsammans med IT.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom BI och som brinner för att förstå användare för att kunna leverera användarvänlig BI. Du har erfarenhet från att ha utformat såväl visualisering av beslutsstöd som underliggande datalager och kuber. Det är viktigt att du har arbetat i större organisationer och i större projekt och att du är van vid många användargrupper med olika typer av behov. Det är en stor fördel om du har erfarenhet från Microsofts BI-suite (Microsoft SQL Server, Analysis Services, Sharepoint och Power BI) men du kan också ha motsvarande erfarenhet från andra BI-plattformar. Om du har kunskap inom verksamhetsarkitektur och av att ha arbetat i en roll som Product Owner så är det meriterande.

Du behärskar både svenska och engelska väl i både tal och skrift. För att passa in i rollen har du en relevant akademisk utbildning som ingenjör eller inom IT, ekonomi eller motsvarande.

Det är mycket viktigt att du kan arbeta självständigt, men ännu viktigare att du kan arbeta i och leda ett team. Du har även god pedagogisk förmåga att förklara och utbilda i verktygen och tycker om att ha stora kontaktytor inom organisationen med olika typer av användare och intressenter. Förmåga att leverera god service till Länsförsäkringsbolagen är viktig liksom viljan att lyssna till behoven. Samtidigt har du även förmåga att se strukturer och göra sunda prioriteringar i en miljö med högt tempo.

Om oss

Vill du arbeta med många kompetenta, drivna och ambitiösa medarbetare inom Business Intelligence är gruppen Beslutsstöd helt rätt ställe. Avdelningen Aktuarie & Analys har haft en hög tillväxt senaste åren och har uppdraget att förflytta länsförsäkringsgruppens analytiska förmåga och bli bäst inom valda delar. Om du är en nyfiken och intresserad av eget ansvar och påverkansgrad tillsammans med det större maskineriet inom Beslutsstöd så har du stor möjlighet att utvecklas i denna roll.

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv med ett flexibelt arbetssätt. Med en god företagskultur och tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för alla att trivas i.

Ansökan och Intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta rekryteringskonsult Ann Bender Dalhäll på ann.bender@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.


Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV