CISO för Rymdverksamhet till Swedish Space Corporation (SSC)

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Swedish Space Corporation söker en CISO för rymdverksamhet!

Är du sugen på en riktigt spännande utmaning i en av världens mest snabbväxande och tekniska branscher? Vill Du jobba globalt med digital informationssäkerhet i rymden? Är du en framåtriktad teknisk ledare med stor erfarenhet och kunskap inom digital säkerhet och vill jobba i en helt global miljö med höga krav, både tekniskt och affärsmässigt? Då är detta något för Dig

SSC levererar avancerade rymdtjänster på en global marknad. Vi har de flesta stora rymdaktörer i vår kundportfölj. Säkerhetskraven är höga, liksom kraven på leverans. Vi söker därför en Chief Information Security Officer. En viktig uppgift är att leda vår verksamhet inom Cyber-säkerhet, vilket bland annat omfattar ett av världens ledande digitala markbundna nätverk för rymdverksamhet. Läs mer om tjänsten och hur du ansöker nedan.

Bakgrund

Rymden blir allt viktigare för ett stabilt och väl fungerande samhälle. Digitalisering, miniatyrisering och alltmer avancerad men samtidigt billigare teknik deployerad i rymden bidrar i allt större utsträckning till viktiga funktioner i våra dagliga liv. Samtidigt pågår en enorm utveckling för att nå allt längre ut i rymden, både för att forska men även för att till exempel hämta hem viktiga mineraler och hitta nya lösningar på jordens problem. Allt detta gör rymden allt viktigare, vilket även ökar kraven på hög säkerhet, både när det gäller rymdverksamhet, affärer och i alla de tekniska – och i allt högre utsträckning digitala - system som behövs. Rymden och cyberrymden hänger ihop, utvecklingstakten är hög och utmaningarna stora.

Om rollen

SSC levererar avancerade rymdtjänster på en global marknad. Vi har de flesta stora rymdaktörer i vår kundportfölj. Säkerhetskraven är höga, liksom kraven på leverans. Vi söker därför en Chief Information Security Officer med god kunskap inom Cyber Defense.

Som CISO rapporterar du till SSC:s strategichef som sitter i koncernledningen. Tjänsten utgår från vårt huvudkontor i Solna. I rollen ingår planerade resor både nationellt och internationellt.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer att leda vår verksamhet inom Cyber-säkerhet globalt vilket innebär att verkar i en internationell, tekniskt utmanande och komplex miljö. Rollen innebär ett ansvar för ett av världens ledande digitala markbundna nätverk för rymdverksamhet med uppkoppling mot forskarvärlden, globala kunder och organisationer.

Du samarbetar nära våra kunder för att säkra de tjänster som SSC levererar och för att säkerställa kravuppfyllnad. Tjänsten innebär många olika kontakter på olika nivåer såväl internt som externt. I rollen samarbetar du med bl a SSCs Tekniker och Ingenjörer, svenska myndigheter och internationella organisationer inom cybersäkerhet. Du kommer också att bidra med ditt perspektiv i affärssammanhang.

Ditt ansvar omfattar att övervaka och leda säkerhetsarbetet i alla SSC nätverks-, server- och klientinfrastrukturer, inklusive molntjänster. Du övervakar att förvaltning sker av tekniska system och att dessa upprätthåller rätt säkerhetsnivå. Du deltar i den dagliga verksamheten som stöd avseende säkerhetsfrågor och säker design, både på en teknisk och administrativ nivå. Du ansvarar för incidenthantering, särskilda forensiska utredningar och stöd för verksamheten avseende risk- och sårbarhetsanalyser. Du stödjer i arbetet med kontrakt och offerter avseende säkerhetskravuppfyllnad i samarbete med verksamheten. Du ansvarar även för säkerhetsgranskningar och deltar i audits.

Din bakgrund och dina kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från en likande roll med mycket god kunskap inom Cyber Defense.

Du är väl förtrogen med internationella standarder, procedurer och regelverk inom cyber- och informations-säkerhet. Du har mycket god teknisk kompetens inom området och du bör även ha ett kontaktnät inom svenska myndigheter och vara väl förtrogen med internationella organisationer inom cybersäkerhet. Du är väl förtrogen med utmaningarna att arbeta i legacy-tunga miljöer som ska interagera med modern teknik och behovet av relevant skydd i olika miljöer placerade världen över. 

Det är en stor fördel om du har erfarenhet från säkerhetskritisk verksamhet eller om du har motsvarande insikter förvärvade från exempelvis industrin eller från konsultuppdrag inom relevant område. Det är också en fördel om du har erfarenhet av affärsdrivande verksamhet då vi själva säljer våra tjänster till kunder över hela världen.

För denna roll behöver du behärska både det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift och det ett lagkrav att du är svensk medborgare. Du har en relevant akademisk utbildning troligen antingen inom IT eller som Ingenjör.

Som person är du stabil och ansvarstagande. Du är kommunikativ person som gillar att ha många kontaktytor både inom verksamheten och externt. Samarbete är naturligt för dig och du gör det bra, du har ett driv att stödja och finna lösningar. Du är strukturerad med god analytisk förmåga. Du har förmåga att både se helheter och detaljer och du gillar att bidra på olika nivåer, från strategisk till operativ nivå.

Ansökan och intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar SSC med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta rekryteringskonsult Ann Bender Dalhäll på ann.bender@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Om SSC

SSC är en global leverantör av avancerade rymdtjänster. Vi utvecklar nyttolaster för experiment och tillhandahåller raket- och ballonglanseringstjänster från vår unika rymdbas Esrange Space Center utanför Kiruna. Vi ger också tillförlitlig åtkomst till satelliter via vårt globala nätverk och markstationer, ett av de största markstationsnäten i världen. Dessutom tillhandahåller vi teknisk expertis i alla faser av våra kunders rymdprogram. Med lång erfarenhet och en solid förståelse för den snabbt föränderliga rymdmarknaden skräddarsyr vi innovativa och hållbara lösningar för både institutionella och kommersiella kunder över hela världen.

Vi täcker den globala marknaden genom våra kontor i Sverige, Tyskland, Nederländerna, USA, Chile, Australien, och Thailand, tillsammans med det globala nätverket av markstationer. SSC grundades 1972 och har cirka 600 anställda. Läs mer på www.sscspace.com.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV