Systemförvaltare av ekonomisystem till Presto

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du arbeta på ett bolag som skapar trygghet och värden för företag och människor i vardagen? Vi är ett bolag med en stark tillväxtagenda. Nu söker dig som vill vara med och utveckla bolaget framåt i rollen som systemförvaltare för några av våra viktigaste verksamhetssystem!

Om rollen

Som systemförvaltare tillhör du koncernens ekonomifunktion som stödjer verksamheterna i Norden och bland annat har ägarskapet för ett antal ekonomisystem. Din chef är CFO. Tillsammans med dina kollegor utgör du navet i arbetet med några av Prestos viktigaste verksamhetssystem - Jeeves (ERP), Aaro (konsolidering) och Insikt (BI / planering). I rollen ansvarar du för att se till att de tre verksamhetssystemen vidareutvecklas enligt vår övergripande plan och svarar upp mot verksamhetens behov.

Förutom ekonomifunktionen och verksamheten, kommer du samarbeta med IT och övriga systemförvaltare för verksamhetskritiska applikationer. Då rollen är ny har du goda möjligheter att vara med och utveckla både rollen och nya arbetssätt på företaget. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Sätra med parkeringsmöjligheter och nära till tunnelbanestationen Sätra.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planering av ekonomisystemens utveckling och roadmap tillsammans med systemägare, redovisningschef och controllers
 • Hantera önskemål och krav om vidareutveckling och förändring och planera uppgraderingar
 • Agera beställare gentemot systemleverantörerna tillsammans med IT-avdelningen och vara projektledare internt
 • Planera, leda och genomföra acceptanstester
 • Delaktig i projekt för andra system med integrationer mot ekonomisystemen, såsom CRM
 • Stötta ekonomifunktioner i förvärvade bolag när dessa ska integreras till Prestos IT-ekonomisystem
 • Avancerad användarhjälp – bidra till att vidareutbilda företagets supportfunktion så att de bättre kan hjälpa verksamheten och hjälpa till med mer avancerad felsökning i ekonomisystemen
 • Arbeta kontinuerligt med förbättringsarbete.

Är du den vi söker?

För att framgångsrikt axla rollen har du gedigen erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning och vidareutveckling av ERP-system i en likande roll. Vi tror att du är ekonom som förvärvat IT- och ERP-systemkompetens under åren, alternativt att du är systemvetare som har mycket goda ekonomikunskaper.

Du har:

 • God kompetens inom ERP med en funktionalitet inom områdena Tillverkning/produktion, Logistik/lager samt Ekonomi
 • Kunskap i att ställa frågor till en SQL-databas
 • Erfarenhet av att arbeta med kravfångst och acceptanstester
 • Erfarenhet av att arbeta enligt en förvaltningsmodell och kunskaper inom ITIL som ramverk
 • Kännedom kring budgetarbete
 • God svenska och engelska i tal och skrift.

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller systemvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhetssystemet Jeeves.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du ett intresse i att bidra till löpande verksamhetsutveckling och effektivare arbetssätt och du har god förståelse för att IT är ett stöd och möjliggörare för övrig verksamhet. Du är lite av en problemlösare.

Vi tror att du är noggrann med ett systematiskt arbetssätt och som ser nyttan med dokumentation. Du har många kontaktytor både inom och utom organisationen och behöver därför vara en god kommunikatör och du kan på ett enkelt och pedagogiskt sätt förmedla ditt budskap.

Varför Presto?

Presto är från början ett familjeföretag som 2018 förvärvades av investeringsbolaget Adelis Equity Partners, med grundidén att omdefiniera marknaden kring brandskydd, säkerhet och trygghet. Vi har nu kommit en bit på vägen i att konsolidera marknaden men vi är bara i början av vår tillväxtresa. Du kommer att ha mycket goda möjligheter att vara med och forma en professionell förvaltningsfunktion som har en nyckelroll när vi går från att vara ett litet familjeföretag till en internationell marknadsledare. En sällsynt chans att få vara med och bygga på riktigt!

Välkommen med din ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan senast den 5 december. Vi behandlar ansökningar löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer, kontakta gärna Prestos samarbetspartner för denna roll, rekryteringskonsult Maria Grevillius på Boxhill Recruitment, tel. nr. 072-727 62 94 alternativt maria.grevillius@bhill.se

Om Presto

Presto Brandsäkerhet AB är en komplett leverantör av produkter och tjänster inom brandskydd och utrymningssäkerhet med tillhörande rikstäckande service. Prestokoncernen är en företagsgrupp med huvudkontor och egen tillverkning samt centrallager i Katrineholm. Företaget startade 1959 och Presto finns idag lokalt närvarande i hela Norden genom egna dotterbolag, servicekontor och samarbetspartners och har idag ca 700 anställda men växer successivt i en spännande och utvecklande bransch.

Sökord: systemförvaltare, ERP, applikationsspecialist, application specialist, application manager

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV