Svenska kraftnät söker Integrationsspecialister

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa gällande de system som säkrar landets energiförsörjning.

Svenska kraftnät söker fler Integrationsspecialister för att arbeta med samhällskritisk verksamhet som måste fungera dygnet runt. Den närmsta tiden står vi inför ett utmanande teknikskifte vilket medför stora investeringar och ny teknik. Du kommer få vara med oss i arbetet med att utveckla nästa generations integrationsplattform.

Om tjänsten

För att stärka vår förvaltning och utvecklingsgrupp söker vi nu flera blivande integrationsspecialister, som är nyfikna på att lära sig nya saker. I rollen får du möjlighet att ta ansvar för förvaltningen och applikationsdriften av befintliga integrationsplattformar, men även den nya integrationslösningen. Den som börjar hos oss kommer få lära sig våra befintliga integrationsplattformar Oracle SOA Suite och Axway Integrator och en av våra kommunikationsplattformar för informationsutbyte inom energibranschen, ECP.

Du kommer att tillhöra en enhet med seniora utvecklare, kravanalytiker, testare och systemansvariga som alla arbetar tätt tillsammans med att utveckla och förvalta våra integrationsplattformar. 

Tjänstens innehåll och ansvar kan till viss del anpassas utifrån din bakgrund. Vi välkomnar därför sökande både med längre arbetslivserfarenhet, samt dig som har kortare arbetslivserfarenhet men stort intresse för att arbeta med integration.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som integrationsspecialist kommer du tillsammans med dina kollegor ansvara för nuvarande applikationsdrift så väl som utvecklingen av nästa generations integrationsplattformar. 

Tjänsten kommer även att innefatta: 

 • Arbete med integrering av både interna och externa system
 • Agilt arbete i ett team som är lyhörda för nya arbetssätt
 • Drift, underhåll och vidareutveckling av våra integrationsplattformar

Som integrationsspecialist kommer du få möjligheten att utvecklas inom ovanstående område och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen. Det är en möjlighet för dig att vara en del av en komplex och minst sagt spännande miljö där nya tekniker och arbetsmetoder driver vår verksamhet framåt.

Tjänsten innebär schemalagd arbetstid mellan intervallet klockan 07.00-18.00 och är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg. I tjänsten ingår också schemalagd beredskap (från hemmet) inställelsetid, var ungefär 4-6:e vecka.

Din bakgrund

Vi söker både nyutexaminerade och erfarna medarbetare för att stärka teamet. Du ska ha en examen inom systemvetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t.ex. genom utbildning på yrkeshögskola eller arbete inom området. 

Vidare har du erfarenhet av:

 • Kunskap om Linux/Unix, skriptning och installationer
 • Kunskap om databaser och systemadministration
 • Kunskap om IT-drift av applikationer och plattformar
 • Kunskap om programmering i Java
 • Kunskap om XML
 • Talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom ovan nämnda områden.

Meriterande kunskap/erfarenhet:

 • Ramverk som t.ex. Apache Camel, Messaging (JMS, Active MQ), Spring/Spring Boot, Jaeger, OpenTracing eller ElasticSearch
 • CI/CD pipelines med verktyg och ramverk för DevOps-team som t.ex. Azure DevOps, GitLab, Git, Helm, ArgoCD, eller Artifactory
 • Containerteknik som t.ex. Kubernetes eller OpenShift
 • Kännedom av agila arbetssätt och hur det är att arbeta i DevOps-team och CI/CD

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi på Svenska kraftnät skall lyckas med vårt uppdrag. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Då vårt team, och Svenska kraftnät i stort, växer och förändras kontinuerligt så ser vi att du är flexibel och upplever att teknik och organisation i ständig rörelse är något spännande och utmanande. I rollen blir du en viktig del i ett team som arbetar med samhällsviktiga IT-system och därför letar vi efter dig som arbetar bra tillsammans med andra människor och är såväl kommunikativ som lyhörd. Du har ett eget driv och du engagerar dig i dina arbetsuppgifter, men är samtidigt prestigelös. Din vilja att nå resultat säkerställer att du når uppsatta mål. Vi ser gärna dig som tar ansvar för sina arbetsuppgifter och har en analysförmåga som gör att vi kommer vidare i arbetet med att lösa komplexa frågeställningar inom de IT-system som säkerställer att Sverige lyser även imorgon.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner Boxhill Recruitment, Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se, tel. 076-003 60 80 eller Ottilia Liljeberg, ottilia.liljeberg@bhill.se, tel. 073-501 1 58. 

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 849. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV