Reläskyddsingenjör till Ellevio

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och vi arbetar tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera – utan för att det ska göras på ett hållbart sätt. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Nätutveckling i Stockholm som reläskyddsingenjör.

Om Rollen

Skydd- och kontrollutrustningar blir alltmer komplexa och sammankopplade i framtidens elnät. Därför blir en central del i rollen att ansvara för framtagning och förvaltning av reläskyddsinställningar samt vara med och utforma framtidens skydd- och kontrollsystem. Du kommer att delta i utvecklingsfrågor och stödja projektverksamheten vid ny- och ombyggnationer av elanläggningar, genomföra störningsutredningar samt ge support till driftledningen i frågor rörande nätdrift.

Du tillhör avdelningen Nätutveckling Regionnät Stockholm som förutom reläskyddsingenjörer innefattar kompetens som nätplanerare och kraftsystemanalytiker. Tillsammans bidrar ni till framtidens elektrifiering och vår Vision 2030 som bl.a. innebär en stor satsning på digital fjärrstyrning i syfte att göra elleveranserna än säkrare.

Tjänsten är placerad i Stockholm och resor förekommer inom Stor-Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som reläskyddsingenjör kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara för reläskyddsystemen i våra anläggningar. I din vardag innebär det bl.a. att arbeta med avancerade störningsutredningar, analys och utredning för reläskydd och kontrollutrustning samt kommunikationssystem. I ett nära samarbete med driftcentralen och förvaltning samt IT kommer du att säkerställa säkrare kommunikation mellan våra avdelningar samt ge tekniskt stöd. Rollen innefattar många externa kontaktytor med t.ex. nätägare och entreprenörer.

Med din erfarenhet inom området ser vi din kunskap komma oss väl tillhanda i såväl projektplaneringsfasen som i utförandet. Du kommer bl.a. att arbeta med underlag till konfigurering av reläskydd, hantera reläskyddsinställningar samt med driftanläggningsfrågor då det kan krävas justerade inställningar av reläskydd. Vidare stöttar du organisationen som stöd vid störningar och rutinprovningar.

Tjänsten kommer även att innefatta att:

  • Förvalta inställningsdokumentation
  • Koordinera externa resurser
  • Förvalta processer, mallar och verktyg
  • Agera stödfunktion för framtagande av FFU
  • Närvara vid SAT/FAT (om möjligt).

Din bakgrund

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom elkraft eller dylikt, alternativt motsvarande erfarenhet inom energibranschen. Vidare har du:

  • Flera års erfarenhet av analys och utredningar för reläskydd och kontrollutrustning samt kommunikationssystem
  • Erfarenhet från elkraftsbranschen
  • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • B-körkort.

Vi finner det meriterande om du har en utbildning inom, eller har erfarenhet av, nätverksteknik, kommunikationsutrustning samt distributionsområden. Eftersom tjänsten innebär arbete med digitalisering så det är en stor fördel om du har intresse för teknik och digitala system.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vår bästa kandidaten anser vi är lugn, kommunikativ och strukturerad. Rollen innebär flertalet interna och externa kontakter så det är viktig att du är serviceorienterad och bra på att samarbeta. Vi ser dig även vara van vid att ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Eftersom tjänsten innebär en del beräkningar och arbete med diagram och grafer så vill vi att du har en god analytisk förmåga och att du är lösningsorienterad.

Vill du veta mer, kontakta gärna Ellevios samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel. nr. 0730250447, johanna.bergstrand@bhill.se eller Aliaksandra Maslava, tel. nr. 0702812456, aliaksandra.maslava@bhill.se

Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande

Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Vi tror på en inkluderande kultur och strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva intelligens.

Ellevio är en värderingsstyrd arbetsplats där vi alla drivs av att nå våra gemensamma mål och där vi har en bra balans mellan arbete och fritid. En viktig del i detta är att skapa en flexibel arbetsmiljö. Det är därför självklart för oss att erbjuda ett flexibelt arbetssätt.

Våra medarbetare är det viktigaste vi har och för oss är det därför viktigt att ha ett generöst förmånspaket. Vi erbjuder, utöver grymma kollegor, en värderingsstyrd kultur, stora möjligheter att påverka både samhällets och din egen utveckling, även en rad andra förmåner. Vi har självklart kollektivavtal (Branschavtal Energi).

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV