IT-säkerhetsspecialist till Skandia

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Har du erfarenhet av arbete inom IT-säkerhet? Lockas du av att arbeta på koncernnivå i en komplex och inspirerande IT-miljö med höga säkerhetskrav? Då kan rollen som IT-säkerhetsspecialist till Skandias Koncernsäkerhetsavdelning vara något för dig! 

Din roll

Som IT-säkerhetsspecialist agerar du rådgivare vid frågor som gäller design och säkerhetskonfigurering. Du har ett nära samarbete med arkitekter och funktionsansansvariga inom IT och bidrar till att säkerhet tas i beaktan i det övergripande arkitekturarbetet.

Du ingår i ett team med IT-säkerhetsspecialister som tillsammans hanterar säkerhetsfrågor kring applikations- och infrastruktursäkerhet, där ditt primära fokus är inom infrastrukturell säkerhet. Ansvarsområdet täcker både designfrågor och säkerhetskonfigurering av våra olika system samt att stärka vår förmåga inom intrångsdetektering. En viktig del i ditt arbete är att genomföra säkerhetstester på olika nivåer av IT-miljön, hantera IT-säkerhetsincidenter och utföra analyser.

Vi som arbetar på Koncernsäkerhet har fått ett tydligare mandat inom Skandia och med det även nya spännande utmaningar. Vi arbetar aktivt för ett tryggt och säkert Skandia som våra kunder känner tillit till. Koncernsäkerhetsarbetet berör samtliga på Skandia, vilket innebär att vi dagligen har kontakt med Skandias affärsområden samt medarbetare och stöttar i såväl projekt som i löpande förvaltning där vi ständigt arbetar för en ökad medvetenhet för säkerhet.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som IT-säkerhetsspecialist har du några års erfarenhet av arbete med IT-säkerhet. Du har arbetat i en komplex IT-miljö där kraven på säkerhet är höga. Du har erfarenhet av att hantera IT-säkerhetsverktyg och metoder för bla scanning, säkerhetsloggning, webbfiltrering, testning, och analys. Kunskap inom programmering eller scriptning är meriterande.

Du har ett stort intresse för IT och IT-säkerhet och håller dig uppdaterad på utvecklingen inom området. Du tycker om att lära dig nya tekniska lösningar och verktyg.

Du har en mycket god analytisk förmåga och är pedagogisk, uthållig och har hög integritet. Du vill bidra i diskussioner och dialoger med övriga grupperingar inom och utanför IT och har en god kommunikationsförmåga. Du förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå och har en förmåga att ta självständiga beslut. Du levererar och visar upp resultat och har ett naturligt engagemang och drivkraft.

Att jobba på Skandia
Vi har en lång historia av innovationer, därför är nyfikenhet och viljan att förändra viktigt för oss. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och påverka.

Företagskulturen på Skandia bygger på engagemang från ledare och medarbetare, en vilja att lära sig nya saker och en förmåga att kunna ta ansvar för att uppnå sina egna personliga mål. Vi vill göra skillnad, både för våra kunder, för medarbetare och för samhället. Skandia satsar även på kontinuerlig kompetensutveckling samtidigt som balans i livet värderas högt. På Skandia får du en spännande resa på ett företag som i vissa sammanhang redan är branschledare och i andra en vass utmanare. Det ger möjlighet att driva utveckling i branschen och få det bästa av två världar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Bergstrand, 073-0250 447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se

Vi behandlar ansökningar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV