CTO/Solution Owner till nytt PropTech bolag

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Stronghold är en av Nordens största fastighetskoncerner och inkluderar kända företag och varumärken såsom Newsec, NIAM, Buildroid, samt ett flertal investeringar och portföljbolag inom PropTech. Newsec är t.ex. idag Europas största Fastighetsförvaltare. Fastigheter är, med god marginal, världens största tillgångsslag och har just påbörjat sin digitaliseringsresa. De potentiella fördelarna utlovar både effektivare drift och underhåll av fastigheter såväl som nya smarta tjänster. Stronghold har tagit en ledande roll i ”smartifiering” av framtidens fastigheter och planerar nu att starta ett nytt bolag som tillhandahåller digital förvaltning och digitala lösningar till fastighetsbranschen.

Som en nyckelperson i bolaget behöver vi rekrytera en vass och driven CTO/Solution Owner som kan äga och ta en ledande roll i bolagets lösningsarkitektur, produktstrategi, teknikval och produktutvärderingar. Vårt mål är att sätta upp en molnbaserad lösning för att leverera nya digitala förvaltningstjänster till koncernens fastighetsbolag och fastighetsbolagskunder. Stronghold kommer tillföra kapital, kunder och ekosystem till det nya bolaget (både för bolagets egna behov samt eventuella förvärv som man vill göra genom det nya bolaget).

Om rollen

Som CTO ansvarar du för att leda och äga den lösning, produkt och teknikstack som är optimal för att ta sig an framtidens digitalisering av kommersiella fastigheter. Det inkluderar såväl val av produkter, tekniker som arkitekturer och hela kedjan från strategi till att identifiera, utvärdera, labba och implementera den lösning som behövs för att kunna tillhandahålla digital fastighetsförvaltning som tjänst. Att aktivt arbeta med företagets långsiktiga strategi för utveckling av ett framgångsrikt, långsiktigt och lönsamt smartifiering av koncernens digitala fastighetsinitiativ. I rollen är du en aktiv medlem i koncernens digitala affärsutvecklingsgrupp.

Du kommer att samverka med både interna parter som VD, ledningsgrupp, sälj -och affärsutvecklingskollegor men även externa partners och leverantörer särskilt andra teknik- och produktbolag. Du kommer att ha frekventa kontakter med systerbolagen Newsec, NIAM, ett antal andra PropTechbolag som Stronghold redan investerat i samt även Strongholds PropTech-team.

Som CTO är du ansvarig för den tekniska lösningen på systemnivå och hela systemstacken. Du ser till att Solution Stacken är definierad och anpassad för molnet. Lösningen ska kunna ersätta unika silos och leverera digital fastighetsförvaltning, vilket inkluderar leverans av uppkopplade fastighetssystem och sensorer såsom exempelvis fastighetsautomation, lås- och passage, mätinsamling och närvaro.

Dina arbetsuppgifter och ditt ansvar:

  • Du tar ägarskap för lösningen och dess arkitektur.
  • Du identifierar och utvärderar nya och alternativa lösningar som passar in i produkt/tjänstestrategin.
  • Du bidrar med produktkompetens och teknisk kompetens när koncernen i övrigt utvärderar möjliga investeringar i produktbolag.
  • Du deltar i kund och partnermöten och bidrar med produkt och lösningskompetens.
  • Du ansvarar för den tekniska delen av våra labbfastigheter där vi visar upp smarta fastigheter, låter potentiella partners medverka och potentiella kunder (fastighetsägare) få ta del av framtidens smarta fastigheter.
  • Du skapar möjligheter till överordnat integrations- och datalager.
  • Du definierar vilka förmågor bolaget behöver för framtiden.
  • Du leder och få med övriga kollegor i teamet inom ovan område.

Vem är du?

Du är en erfaren systemarkitekt med stor vana och goda kunskaper från att arbeta med målbilder för systemarkitektur och IT-lösningar. Du har god förståelse för hela kedjan i utvecklingsprojekt från krav till utveckling, integration och drift. Du behöver kunna hantera både teoretisk och konceptuell systemering och vara beredd att ansvara för att lösningen implementeras, exempelvis genom partners, i verklig miljö. Det är en fördel om du har Hands-on erfarenhet från projektledning, systemdrift och/eller systemutveckling. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet, kunskap och intresse inom IoT och har och dess innebörd gällande protokoll, edge, datainsamling och datalagring. Det är också starkt meriterande om du har goda förståelse för cloud-lösningar såsom AWS, Azure och GCP och vad de kan erbjuda från ett IoT perspektiv.

Du har en relevant akademisk utbildning som Civilingenjör, systemvetare eller motsvarande. Kurser och utbildning kopplat till IoT är ett plus men inte ett krav. Du bör behärska såväl svenska som engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en positiv, entusiastisk och resultatorienterad person, med stark drivkraft att kunna genomföra projekt och initiativ. Du har ett affärsintresse, är nyfiken och kundinriktad och du tar ansvar för att leverera i tid. Du har förmåga att kommunicera kring tekniska frågeställningar på ett pedagogisk, enkelt och tydligt sätt. Du är självständig, analytisk och kan göra prioriteringar i en komplex miljö. Du har bra struktur och är noggrann, särskilt när stor noggrannhet behövs.

Ansökan & intresse

I denna rekrytering samarbetar Stronghold med Boxhill Recruitment. Du söker tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Urval och intervjuer sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se med din fråga så svarar vi så snart som möjligt.

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV