CIO till fastighetsbolaget Klövern

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du jobba i en roll med helhetsansvar inom IT där du driver Klöverns digitala transformation? Trivs du som bäst i en entreprenöriell och händelserik miljö i en roll där du har både stort ansvar och möjlighet att påverka? Rollen som CIO på Klövern är både utmanande och utvecklande. Vi söker dig som är en erfaren, trygg och utvecklingsorienterad Chef inom IT, som vill leda och driva Klöverns digitala transformationsresa! Låter det som du? Då hoppas vi att du hör av dig!Klövern erbjuder

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i ett av Sveriges största fastighetsbolag där du får både ansvar och mandat. Du blir en viktig spelare som får stor frihet och möjlighet att forma rollen och du blir en del av ett bra team. Vi jobbar långsiktig och Klövern har ett starkt varumärke med stort kundfokus. Du kommer till ett företag med höga ambitioner och det finns en kombination av entreprenörskap och stabilitet i bolaget. Företagskulturen präglas av öppenhet och nyfikenhet där vi ger våra medarbetare stort förtroende och eget ansvar. Mer om Klövern här!

Om Rollen

Rollen som CIO är en ny roll hos Klövern. Du kommer att rapportera direkt till VD och ingår i Klöverns utökade Ledningsgrupp (FL). Din tjänst kommer att utgå från Stockholm och/eller från Nyköping. I rollen har du formellt ekonomiskt ansvar för investeringar och personal inom IT och formellt personalansvar för en växande IT-organisation som idag består av 5 anställda. Utöver den interna gruppen har Klövern outsourcat sin IT-drift och support till extern part vilket också ingår i ansvaret.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att driva Klöverns digitala transformation. Klövern har antagit en digital strategi där det ingår att driva förändringar beträffande teknik men även förbättringar beträffande arbetssätt, kultur och beteenden. För att lyckas med detta uppdrag är det av stor vikt att du samarbetar tätt med andra delar i organisationen. Ditt uppdrag att driva digital utveckling ska ske med kärnverksamhetens behov i första rummet. Du kommer därför att arbeta, tillsammans med kollegor i verksamheten, för att Klövern ska ha optimala metoder, processer, kapacitet och förmåga att översätta verksamhetskraven i digitala krav på ett systematiskt sätt.

I rollen som CIO har du ansvar för:

 • Övergripande ansvar för att driva Klöverns Digitala transformation Samordna de befintliga resurserna inom Klövern på ett optimalt sätt och anskaffa de resurser och kompetenser som saknas för att nå verksamhetens mål och visioner.
 • Formellt budgetansvar för IT förvaltning, investeringar och personal Personalansvar för IT-avdelningen Struktur och organisation för IT förvaltning och utveckling.
 • Ansvara att Klövern har effektiva arbetsprocesser och rutiner. Tillsammans med övrig organisation ge information, utbilda följa upp efterlevnad av överenskomna rutiner och processer.
 • Ansvar för att tillsammans med andra berörda etablera ny struktur för managering av Program, Projekt och Portföljstyrning.
 • Ständigt ansvar för att göra prioriteringar, fatta beslut och kommunicera kring detta. Sätta upp resurser och struktur för IT-arkitektur inklusive informationsarkitektur.
 • Strukturera upp hur samarbete mellan verksamhet och IT skall ske i allt från kravfångst, it-leverans till acceptanstest.
 • Ansvar för att Klövern har effektiva och relevanta Agila arbetssätt som stödjer leverans och målsättningar. Samarbeta med, ge stöd till och ställa krav mot andra utvecklande delar av organisationen så att alla lösningar matchar Klöverns övergripande IT-arkitektur.

Exempel på fokusområden Program och Projekt som du ansvarar för

 • Ökad automatisering genom att koppla ihop information och system för att skapa effektivitet och kvalitet.
 • Datalager, BI & Analytics (Power BI)
 • Struktur och förvaltning för (Power) BI
 • Informationsarkitektur och informationsmodellering
 • Klövern Modern Workplace
 • Integrationsplattform

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av en chefsroll inom IT med brett ansvar, exempelvis som CIO, CDO, IT-chef, utvecklingschef eller motsvarande. Du har erfarenhet av både formellt personalansvar och ekonomiskt ansvar för IT-budget. För att vara lämplig för rollen bör du vara van vid att ta initiativ till och att driva igenom digitala förändringar och du har ett stort fokus på förändring och utveckling. Det är även positivt om du har erfarenhet av organisations- och kulturförändringar.

Som CIO hos oss är det viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med att både genomlysa, ta fram och implementera arbetsprocesser. Vi ser det som en självklarhet att du har arbetat med Agila metoder och att anpassa dessa efter verksamhetens förutsättningar och behov. Det är en fördel om du har kunskap inom skalade agila metoder som exempelvis SAFe. Du bör ha en relevant utbildning, gärna på akademisk nivå eller att du förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi förutsätter att du behärskar både svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker dig som är en trygg, prestigelös och tydlig ledare som trivs med både ett stort ansvar och stor möjlighet att påverka. Du brinner för att förändra och förbättra och är en duktig förändringsledare som får med dig andra. Du har lätt för att se helheter och skapar struktur och proaktivitet. Du trivs i en entreprenöriell och händelserik miljö där du kommer att behöva balansera mellan att vara snabb och flexibel och att tänka proaktivt och strukturera upp. Du är kommunikativ, nyfiken och gillar nya kontakter.

Ansökan & Intresse

I denna rekrytering samarbetar Klövern med Boxhill Recruitment. Sista ansökningsdag för denna tjänst är 7 mars 2021.

Du söker tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se med din fråga så svarar vi så snart som möjligt.

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Om Klövern

Klövern är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva kommersiella lokaler och utvecklar bostäder i tillväxtregioner. Bolagets vision är att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag, individer och samhälle. Det kräver ett aktivt byggande av stadsdelar, områden och olika näringslivskluster. Läs mer på www.klovern.se

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV