Dataskyddsjurist

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Är du dataskyddsjurist med ett brinnande intresse för integritetsskyddsfrågor?

Nu finns det en möjlighet på Skandia för dig som är intresserad av att vidareutvecklas inom området och vill jobba på koncernnivå i en dynamisk affärs- och IT miljö med olika utmaningar! Vi söker nu en Dataskyddsjurist till Privacy Office.

I denna roll blir du en nyckelperson inom ditt område och du kommer vara placerad i Skandias Privacy Office som organisatoriskt tillhör Koncernsäkerhet. Privacy Office är en strategisk, stödjande och sammanhållande funktion som med specialistkompetens bistår hela Skandiakoncernen inom dataskyddsområdet. Vi har ett lösningsorienterat arbetssätt och tillvaratar affärsmöjligheter kopplat till dataskydd och integritet.

Rollen

Som Privacy Office dataskyddsjurist arbetar du både självständigt och med stöd av Privacy Office två seniora dataskyddsspecialister inom samtliga dataskyddsområden. Du är rådgivande inom dataskyddsjuridiska frågor till verksamheten och till Privacy Office. Förutom löpande råd och stöd kommer centrala delar handla om vidareutveckling av processer så som behandlingsregistret, registrerades rättigheter, konsekvensbedömning (DPIA) och styrande dokument.

Privacy Office ansvarar för att upprätthålla Skandias dataskyddsorganisation med bland annat dataskyddssamordnare som finns utsedda inom olika verksamhetsområden. Detta arbete omfattar bland annat framtagande av mallar och metoder samt kontinuerligt ge råd och stöd. En naturlig del i rollen som dataskyddsjurist är omvärldsbevakning av området samt analys hur olika händelser kan påverka Skandia. Rollen växer och förändras i takt med behov och utveckling.

Rollen innefattar även att

  • Stötta vid att samordna, driva och vidareutveckla Skandias processer för dataskydd
  • Moderera och leda work shops exempelvis gällande DPIA, verksamhetens årliga genomgång och vidareutveckling av behandlingsregistret
  • Löpande se över och justera styrande dokument såsom policy, instruktioner och riktlinjer
  • Utveckla förvaltning av Skandias register över behandlingar
  • Vid behov genomföra juridiska utredningar inom dataskyddsområdet 

Du kommer ha en tät kontakt med, samt arbeta i samråd med, jurister som organisatoriskt sitter under Chefsjurist och Skandias DPO som organisatoriskt sitter under Compliance-chef. 

Din profil

Vi söker dig som drivs av att utvecklas och utmanas! Då vi är få personer inom Privacy Office är det viktigt att du tar initiativ, är ansvarstagande och driver dina arbetsuppgifter i mål. Du är lösningsorienterad och förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och efterlevnad av dataskyddsförordningen. För att trivas i rollen behöver du gilla att vara andra behjälplig och att arbeta strukturerat med tydligt fokus på leverans.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete eller har arbetat som konsult med juridiken inom dataskydd. Du har troligen erfarenhet av en liknande roll eller erfarenhet av arbete med risk och compliance.

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Juristexamen
  • God kunskap och förståelse om nationell och europisk dataskyddslagstiftning och praxis
  • Erfarenhet av att upprätta och implementera styrdokument (exempelvis policy och riktlinjer), bygga upp rutiner för hantering av styrdokumentens krav samt uppföljning av kraven
  • Erfarenhet av att hålla utbildningar och workshoppar kring exempelvis lagar och regelverk
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av arbete i en stor organisation eller inom bank och försäkring.

Att jobba på Skandia

Vi har en lång historia av innovationer, därför är nyfikenhet och viljan att förändra viktigt för oss. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och påverka.

Företagskulturen på Skandia bygger på engagemang från ledare och medarbetare, en vilja att lära sig nya saker och en förmåga att kunna ta ansvar för att uppnå sina egna personliga mål. Vi vill göra skillnad, både för våra kunder, för medarbetare och för samhället. Skandia satsar även på kontinuerlig kompetensutveckling samtidigt som balans i livet värderas högt. På Skandia får du en spännande resa på ett företag som i vissa sammanhang redan är branschledare och i andra en vass utmanare. Det ger möjlighet att driva utveckling i branschen och få det bästa av två världar.

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”. I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill Recruitment. Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Petra Törnblom på tel: 0760036080

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV