Enhetschef för IT Systemutveckling

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu


Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Just nu söker vi en enhetschef för IT Systemutveckling.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara en nyckelspelare i utvecklingen av enhetens förmågor som omfattar tre strategiska fokusområden; beslutstöd, integration och webbutveckling. Enheten består idag av drygt 50 personer, varav drygt 20 är anställda medarbetare.

Det händer mycket hos Svenska Kraftnät. IT är en viktig förutsättning för Svenska kraftnäts kärnverksamhet. Ett stort antal nya IT-system kommer att utvecklas under de närmaste åren. Dessa ska fungera i symbios med, och till viss del ersätta befintliga IT-lösningar. Ett av de strategiskt viktiga områden är beslutstöd, att bygga upp kapaciteten inom områdena ”Big Data”, avancerad dataanalys och beslutsstöd. Parallellt med all nyutveckling ska befintliga lösningar förvaltas på ett effektivt sätt.

I denna tjänst är du placerad inom division IT, avdelningen IT Utveckling. Du rapporterar till Avdelningschef för IT utveckling och ingår i dennes ledningsgrupp.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

En stor del av arbetet som enhetschef IT systemutveckling innebär personalansvar för enhetens medarbetare. Din uppgift är att skapa de bästa förutsättningar genom att planera, genomföra och följa upp arbetet inom enheten.

Du ansvarar för verksamhetsutveckling, planering och uppföljning för enhetens fokusområden Datawarehouse/ beslutstöd, integration och webbutveckling, som alla är strategiskt viktiga områden för Svenska Kraftnät. Som enhetschef blir du en nyckelspelare i spännande initiativ som genomförs och planeras att genomföras.

Tjänsten kommer även att innefatta:

 • Budgetansvar för enhetsbudgeten
 • Objektsägare IT för enhetens förvaltningsobjekt
 • Medverkan i olika styrgrupper såväl internt som externt för att utveckla effektiva IT-lösningar
 • Bemanningsplanering, rekrytering samt upphandlande av konsulter.

Din bakgrund

Du har en högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av chef- och ledarskap inom IT utveckling, med fördel inom Datawarehouse.

Vidare har du erfarenhet av:

 • Förändringsledning
 • Att införa och leda team med agilt utvecklingsarbete
 • Erfarenhet och kunskap om ramverk som ITIL.

Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

 • Ledarskap inom Data Warehouse-området
 • Förvaltningsmodeller och projektledningsmetodik
 • Styrning och strategisk planering
 • Informations- och IT-säkerhetsarbete i komplexa miljöer
 • Att arbeta som chef inom organisationer med höga tillgänglighetskrav och 24/7 verksamhet.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett tryggt och tydligt ledarskap med en god förmåga att delegera och fatta beslut. Du bygger effektiva relationer men har även förmåga att balansera relation och integritet. Att vara lugn och stabil med ett realistiskt perspektiv är viktigt för rollen. Du har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet i agerande och beslut.

Svenska Kraftnät är i en spännande förändringsresa, vilket gör att det är viktigt att du ser möjligheterna i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer,

kontakta gärna rekryterare Petra Törnblom, tel. nr. 0760036080, petra.tornblom@bhill.se.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 november 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV