Senior Design Lead till HSB Affärsstöd

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du vara med och forma det framtida HSB genom att skapa användarupplevelser i världsklass för våra kunder?

HSB Affärsstöd är det nationella tjänsteutvecklingsbolaget tillika navet i HSBs digitala omställning. Vi befinner oss på en spännande resa där varje individ har en viktig roll. Här erbjuds du en arbetsmiljö med högt i tak och med en varm atmosfär! Vill du vara med och göra skillnad?

Om rollen

Som Senior Design Lead tillhör du affärsområdet Digitalt Möte inom HSB Affärsstöd. Du blir en viktig kugge i vårt team för att vidareutveckla och förvalta HSBs digitala kanaler och tjänster. Rollen är en sammanhållande och övergripande funktion för HSB Affärsstöds hela tjänstekatalog, framförallt nyutvecklade men även befintliga tjänster. Du ansvarar för att vår UX/UI-design håller sig inom ramarna för de övergripande varumärkesriktlinjerna och att utveckla och förvalta vårt designbibliotek. Du tillhör ett team med förvaltningsledare, projektledare, support och lösningsarkitekt och samarbetar med våra leverantörers utvecklingsteam, bl. a UX/UI-designers. Tillsammans vill vi leverera moderna digitala kanaler och support i världsklass till våra kunder och deras kunder!

Dina arbetsuppgifter består bland annat av: 

 • Bibehålla vårt unika visuella språk och vårt digitala varumärke
 • Ansvara för att den digitala designen följs i alla utvecklingsprojekt
 • Förvalta och vidareutveckla HSBs designsystem
 • Introducera UX/UI-konsulter till HSBs designbibliotek samt ge coaching och vägledning
 • Produktion av viss UX/UI för våra digitala kanaler och våra tjänster

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Kungsholmen i Stockholm

Din bakgrund

Vi tror att du har en gedigen bakgrund och bredd i din designkompetens. Kanske har du tidigare arbetat som AD och de senare åren arbetat med fokus på digital grafisk design. Du har en fingertoppskänsla för visuellt språk, dvs ”rätt” digital design, form och färg.

Vi söker dig med:

 • Gedigen erfarenhet från design och digital design och gedigen blick för färg och form i kommersiellt, pedagogiskt syfte
 • Gedigen erfarenhet av produktion av UX/UI för så väl externa som interna digitala kanaler
 • God förmåga i något av verktygen Sketch/Figma/Adobe XD eller Invision
 • +5 projekt i portfolion inom digital produktdesign/visuell design/UX
 • Erfarenhet av att förvalta och vidareutveckla HSBs designsystem i Zeplin och kunskap om ”best practice”
 • Ledarerfarenhet med erfarenhet av att coacha och vägleda inom UX/UI
 • Erfarenhet av att ansvara för en digital design och att den följs i alla utvecklingsprojekt
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du självständig och driver dina ansvarsområden. Du tycker om att ha många olika kontaktytor och står för ett gott samarbetsklimat. Du är har en pedagogisk ådra och får med dig människor genom din goda kommunikativa förmåga. Du tycker även om struktur och ordning. Du är en coachande ledare som inspirerar våra UX/UI-designers (konsulter) i de olika teamen.

Vad kan HSB Affärsstöd erbjuda dig?

Vi erbjuder en varm arbetsmiljö med högt i tak och snabb förändringstakt, där du erbjuds att vara med och bidra till HSB Affärsstöds fortsatta resa. Du får variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att genom egna initiativ skapa dig unika erfarenheter för framtiden. HSB Affärsstöd verkar i hela Sverige med kontor i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Placeringsort för den här tjänsten är Stockholm. Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Möjligheterna finns hos HSB.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar HSB Affärsstöd med Boxhill Recruitment. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Grevillius, tfn 072 727 62 94. maria.grevillius@bhill.se. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan och en länk till din portfolio via ansökningsknappen senast den 30 november!

Sökord: digital design; UX, Lead; Design lead

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV