Svenska kraftnät söker Projektledare - skogligt underhåll, norra Sverige

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Har du ett gediget skogligt intresse, erfarenhet av att arbeta med skogsekonomiska faktorer och brinner för miljö-och hållbarhetsfrågor så kan det här vara rätt utmaning för dig! På Svenska kraftnät får du meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter i en samhällsviktig organisation med stort fokus på samarbete och långsiktighet.

Som projektledare agerar du avtalspart och beställare av skogliga underhållsåtgärder i ditt geografiska område. Du ansvarar för åtgärdsplaner, budget, den underliggande entreprenörsorganisationen, HMSK-frågor samt uppföljning av utförda arbeten. Tjänsten passar dig som motiveras av att hitta kreativa lösningar på skogliga utmaningar, som är kommunikativ och som trivs i en roll där du får påverka och bidra till Svenska kraftnäts tekniska utveckling inom skogligt underhåll.

Dina arbetsuppgifter

  • Hantera ärenden och tvister gentemot markägare, vägsamfälligheter, skogsbolag, länsstyrelser samt andra myndigheter.
  • Hantera uppföljning av skogliga underhållsåtgärder samt dra slutsatser om behövliga förändringar utifrån uppföljning och omvärldsförändringar.
  • Miljöarbete - som exempelvis att arbeta med biologisk mångfald i ledningsgator på olika sätt (utbildning av entreprenörer, utveckling/projekt med forskare, länsstyrelser, andra myndigheter).
  • Delta i och vid behov driva utveckling av system och metoder som rör det skogliga underhållet, delvis tillsammans med andra nätägare.

Du kommer att ingå i enheten Ledningsunderhåll som ansvarar för förvaltningen av ca 15 000 km ledning och ca 60 000 ha ledningsgator.

Placeringsort; Sundsvall eller annan lämplig ort i ditt geografiska ansvarsområde.

Din bakgrund
Du som söker är utbildad Jägmästare, Skogsmästare eller har erhållit motsvarande skoglig bakgrund på annat sätt.

Vidare har du:

  • arbetat med skog, tillväxt och skogsekonomiska faktorer och god insikt i vad som påverkar budget för skogliga åtgärder samt hur skog och virke köps och säljs.
  • kunskaper i hur skog, skogsmark och åkermark värderas vid intrång.
  • erfarenhet av röjning och avverkning.
  • B-körkort samt god kapacitet att röra dig i fält.

Vi ser gärna att du har kunskaper i GIS (Esris produkter såsom ArcMap och ArcGIS Collector). Har du erfarenhet av att arbeta med rättsliga frågor och tvister rörande intrång är det också meriterande likväl som erfarenhet från förhandlingar med markägare och myndigheter.

Dina personliga egenskaper
I rollen som projektledare har du många kontaktytor, både internt och externt. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du smidigt kan kommunicera och förmedla budskap till skogsägare, skogliga tjänstemän och andra aktörer för att nå bästa resultat. Vi lägger även stor vikt vid att du är självgående i ditt arbete, tar ansvar för din uppgift och att du är beslutsam och van att agera. Vidare har du god förmåga att se lösningar på utmaningar som kommer din väg, du är duktig på att strukturerat och effektivt planera och prioritera ditt arbete.

Är du, precis som vi, intresserad av ny teknik som kan effektivisera det skogliga underhållsarbetet? Då väntar vi med spänning på att få läsa din ansökan!

Vill du veta mer
I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström på tel: 070-275 15 99. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dom också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2020.Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV