IT-Risk och Compliance specialist till Skandia

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Skandia är inne i en spännande förändring som funktionen för Koncernsäkerhet i allra högsta grad är en del av. Där arbetar vi aktivt för ett tryggt och säkert Skandia som våra kunder känner tillit till. Koncernsäkerhetsarbete berör samtliga på Skandia, vilket innebär att vi dagligen har kontakt med Skandias affärsområden samt medarbetare och stöttar i såväl projekt som i löpande förvaltning där vi ständigt arbetar för en ökad medvetenhet för säkerhet.

Vill du vara med och utveckla Skandias arbete med riskhantering, internkontroll och IT-compliance så kan det här vara helt rätt för dig!


OM ROLLEN

Som IT-Risk och Compliance specialist utmanas du av de hårda kraven inom områdena internkontroll, compliance och riskhantering inom bank och försäkring. Rollen innebär ett ansvar för vidareutveckling av de interna ramverken för riskhantering och internkontroll på IT. Skandia har ett flertal externa IT-leverantörer och i rollen återfinns ansvar för att genomföra leverantörsrevisioner, uppföljning av tredjepartsrapporter samt samordning av arbetet inom risk- och compliance med outsourcingpartners och leverantörer.

En viktig del i ditt arbete är att stödja och samordna IT-verksamhetens arbete med att identifiera, värdera och följa upp risker och kontroller. Du arbetar därmed ständigt med att aktualisera riskbilden och tillsammans med chefer och ansvariga ta fram åtgärder och kontroller för att hantera riskerna.

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm.

DIN BAKGRUND

För att lyckas i rollen behöver du ha minst tre års erfarenhet av arbete med riskhantering, IT-revision, informationssäkerhet eller IT-säkerhet. Du har relevant akademisk utbildning och ett genuint intresse för IT-relaterade frågor som gör att du är nyfiken och håller dig uppdaterad gällande ny teknik, kan komma med förslag gällande lösningar och vågar utmana. Erfarenhet från organisationer med höga regulatoriska krav är meriterande.

Vi söker dig som har god analytisk förmåga, är pedagogisk, noggrann, prestigelös, uthållig och har hög integritet. Du tycker om att bidra i diskussioner och dialoger både inom och utanför IT och har lätt för att kommunicera och skapa relationer. Du förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och risknivå och är van att ta självständiga beslut.

ATT JOBBA PÅ SKANDIA

Vi har en lång historia av innovationer, därför är nyfikenhet och viljan att förändra viktigt för oss. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och påverka.

Företagskulturen på Skandia bygger på engagemang från ledare och medarbetare, en vilja att lära sig nya saker och en förmåga att kunna ta ansvar för att uppnå sina egna personliga mål. Vi vill göra skillnad, både för våra kunder, för medarbetare och för samhället. Skandia satsar även på kontinuerlig kompetensutveckling samtidigt som balans i livet värderas högt. På Skandia får du en spännande resa på ett företag som i vissa sammanhang redan är branschledare och i andra en vass utmanare. Det ger möjlighet att driva utveckling i branschen och få det bästa av två världar.

ANSÖKAN

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”. I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill Recruitment. Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström på tel: 070-275 15 99.

Varmt välkommen med din ansökan!

Riskhantering, "IT-Risk", "IT-säkerhet", informationssäkerhet, "IT-revision", internkontroll, "IT-audits", "IT-compliance", "IT-security", "risk consultant",  "Internrevisor", "IT-revisor", Informationssäkerhetsspecialist, "IT-säkerhetsspecialist", "risk manager", "risk officer", compliance, GRC (governanace, risk, compliance)

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV