Förvaltningsledare IT till Svenska kraftnät

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu en Förvaltningsledare IT som vill vara med och utveckla och säkerställa driftsäkra IT-system.

Om rollen

I Svenska kraftnäts kontrollrum styr och övervakar vi landets elsystem dygnet runt och ser till att det hela tiden är balans mellan produktion och förbrukning av el i Sverige. Som förvaltningsledare IT på IT-enheten Kontrollrumssystem, ingår du i en organisation som bland annat ansvarar för styrsystem, marknadssystem, system för planerad avbrottshantering och BI-system för hantering av realtidsdata. Du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och du får ett stort ansvar i ett av Svenska kraftnäts förvaltningsobjekt med ständigt höga krav på tillgänglighet, säkerhet och funktion.

Förvaltningsobjekten har stort fokus på utveckling och ditt ansvar är att säkerställa att överenskomna åtaganden mellan IT-avdelningen och verksamheten uppfylls avseende både förvaltning och utvecklingsprojekt.

Till din hjälp har du ett internt team med bland andra systemansvariga och IT-specialister. Du är van och känner dig bekväm med att hantera frågeställningar på olika nivåer; operativt, taktiskt och strategiskt. Objektet har även externa leverantörer knutna till sig. Du kommer att få sätta din prägel på arbetssätt i syfte att driva såväl förändrings- som förbättringsarbete. Tillsammans med andra förvaltningsledare arbetar du med generell verksamhetsutveckling inom applikationsförvaltning och utveckling.

Under de nästkommande åren händer mycket spännande inom förvaltningsobjektet och du kommer att utgöra en viktig del när det gäller den tekniska utvecklingen av systemen och våra arbetssätt. Svenska kraftnät erbjuder dig en arbetsplats i en komplex och minst sagt, spännande miljö i förändring!

Du tillhör enheten Kontrollrumssystem på IT-divisionen och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • Minst fem års erfarenhet av arbete med systemförvaltning inom verksamhetskritiska system/tjänster
  • Erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt
  • Lång erfarenhet från en position där ledarskap har varit en naturlig del av din vardag såsom projektledare eller teamledare
  • Insikt och förstår värdet av att etablera rutiner och arbetssätt i syfte att nå effektiv IT-förvaltning
  • God erfarenhet av budgetansvar/arbete
  • God erfarenhet av IT-avtalshantering inklusive leverantörshantering
  • Akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt.

Det är meriterande om du har erfarenheter av säkerhetsfrågor kopplade till IT-förvaltning. Har du tidigare erfarenhet ifrån elbranschen och certifiering inom någon projekt/ förvaltningsmetodik ser vi det som meriterande. Vi vill att du talar och förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs det att du besitter förmågan av att leverera resultat strukturerat med kvalitet och att du är såväl ansvarsfull som säkerhetsmedveten. Då rollen innebär att du har många kontaktytor behöver du ha ett prestigelöst och förtroendeingivande sätt. Relationer skapar du med enkelhet och problem löses såväl pedagogiskt som samarbetsinriktat.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har blivit utsedda till branschen attraktivaste arbetsgivare av Nyckeltalsinstitutet. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Maria Grevillius, 072-727 62 94 alternativt maria.grevillius@bhill.se

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dem också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2020. Vi behandlar ansökningar löpande och vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Sökord: IT Project manager, IT maintenance manager, IT managementAnsök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV