Lösningsarkitekt inom informationsförsörjning

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vi söker en lösningsarkitekt inom informationsförsörjning till avdelningen IT Strategi och Arkitektur inom Skandia. Skandia är i en spännande förändringsresa, inte minst inom Data and Analytics-området. Hos Skandia värderas din kompetens högt och du blir en viktig del i att driva vårt förändringsarbete framåt.

I rollen som lösningsarkitekt får du en stor möjlighet att påverka och en viktig länk i den fortsatta utvecklingen inom digitaliseringen.

Om tjänsten

Som lösningsarkitekt inom informationsförsörjning hos Skandia ansvarar du för att säkerställa att arkitekturen stödjer och skapar förutsättningar för Skandias strategiska mål och affärsplan. Du hjälper organisationen att möta omvärldsförändringar inom området.

Området innefattar initialt teknisk realisering av prioriterade Data Management-förmågor och informationsförsörjning såsom datalagring / DW och beslutsstöd / rapportering. Prioriterade förmågor är exempelvis datakatalog, spårbarhet, datakvalitet, data profilering och metadata management.

Ansvaret innefattar att tillsammans med Domänarkitekter säkerställa att arkitekturella målbilder finns inom området samt att lösningar utvecklas i linje med dessa. Att bevaka utvecklingen av ny teknik ligger dig varmt om hjärtat.

Som lösningsarkitekt är du en aktiv deltagare i arkitekturprocessen. Du deltar i arkitekturforum och ansvarar för att agera som utsedd arkitekturell rådgivare till olika intressenter och olika initiativ. Du samverkar med hela koncernens intressenter, tvärs över områden såsom Bank, Försäkring och Koncernfunktioner. En annan viktig del är att coacha mjukvaruarkitekter och utvecklare för att ta fram övergripande lösningsförslag.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet inom Datawarehouse och informationsförsörjning. På senare år har du inriktat dig på lösningsarkitektur. Du är van att formulera strategier och målbilder inom DW/BI-området i dess breda bemärkelse, såsom Datawarehouse, BI-verktyg, Datalakes, streaming data, integration mm. För att få lösningarna på plats och med det ha förmågan att förstå och coacha utvecklarna så har du troligen egen tidigare erfarenhet som utvecklare med inriktning inom DW/BI.  

Vi tror att du har praktisk erfarenhet av molnbaserade Datawarehouse-lösningar, kanske av flera olika plattformar. Du har även erfarenhet av klassiska on prem lösningar och dess komponenter. Utöver det så har du förmodligen erfarenhet och förståelse för:

  • Att implementera processer och IT-stöd inom området.
  • modelldriven Datawarehouse-design
  • Data Vault-baserade Datawarehouse-lösningar
  • informationsarkitektur

Det är en fördel om du arbetat med kravställare inom finansområdet, och har insikt i rapportering och uppföljning. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Din profil

Vi söker dig som brinner för att kontinuerligt förbättra, att se möjligheter är en drivkraft hos dig. Du är intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter, prestigelöshet är en av de egenskaper som skapar förutsättningar att lyckas. Du bidrar med kunskap och erfarenhet genom att skapa förutsättningar för utvecklingsteamen, och ta fram ramarna som möjliggör ett effektivt sätt att arbeta.

Det är viktigt att du navigerar tryggt i olika forum med olika typer av intressenter och är van att förankra idéer och lösningar i organisationen. Du kan omformulera det komplexa till något mer enkelt för att alla ska förstå. Du behöver dessutom ha förmågan att se helheten, att kunna utvärdera och ta fram planer för hur Skandia ska ta sig dit.

Ansökan

Låter det här som din nästa utmaning? Om du vill vara med och bidra i Skandias förändringsresa är du välkommen att skicka in din ansökan till oss!

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du ansöker via "ansök-knappen" i annonsen. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV