IT-säkerhetsspecialist

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Jobbar du som IT-säkerhetsspecialist och är sugen på ny utmaning? Då kan den här rollen till Skandias Koncernsäkerhetsavdelning vara som klippt och skuren för dig. Vi söker en erfaren IT-säkerhetsspecialist som vill jobba på koncernnivå och trivs i en dynamisk och komplex IT-miljö. Rollen innebär att inom Skandias IT-säkerhetsfunktion arbeta med operativt IT-säkerhetsarbete i andra linjen.

Din roll

Som IT-säkerhetsspecialist agerar du specialistrådgivare vid frågor som gäller design och säkerhetskonfigurering. Du har ett nära samarbete med arkitekter och funktionsansansvariga inom IT. Du arbetar nära säkerhetsarkitekten som ansvarar för att säkerhet tas i beaktan i det övergripande arkitekturarbetet.

Du kommer arbeta i ett team med IT-säkerhetsspecialister som tillsammans hanterar säkerhetsfrågor kring applikations- och infrastruktursäkerhet. Ansvarsområdet täcker både designfrågor och säkerhetskonfigurering av Skandias olika system samt att stärka vår förmåga inom intrångsdetektering.

Du genomför säkerhetstester på olika nivåer av IT-miljön, hanterar IT-säkerhetsincidenter och utför analyser. Du hanterar mer avancerade säkerhetsärenden som skickas vidare från vårt Security Operations Center, bl.a analys av säkerhetsrelaterade larm och incidenter. Rollen kan utvecklas i takt med behov och utveckling.

Senaste året har vi på koncernsäkerhet fått ett tydligare mandat inom Skandia och med de också nya spännande utmaningar. Vi arbetar aktivt för ett tryggt och säkert Skandia som våra kunder känner tillit till. Koncernsäkerhets arbete berör samtliga på Skandia, vilket innebär att vi dagligen har kontakt med Skandias affärsområden samt medarbetare och stöttar i såväl projekt som i löpande förvaltning där vi ständigt arbetar för en ökad medvetenhet för säkerhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som mångårig erfarenhet av IT-säkerhet, gärna med erfarenhet av att arbeta i en komplex IT-miljö där kraven på säkerhet är höga. Du har erfarenhet av att hantera IT-säkerhetsverktyg och metoder för bla scanning, säkerhetsloggning, webbfiltrering, testning, och analys. Kunskap inom programmering eller scriptning är meriterande.

Din profil

Du har ett stort intresse för IT och IT-säkerhet och håller dig uppdaterad på utvecklingen inom området. Du tycker om att lära dig nya tekniska lösningar och verktyg.

Du har en mycket god analytisk förmåga och är pedagogisk, uthållig och har hög integritet. Du har en god kommunikationsförmåga och vill bidra i diskussioner och dialoger med övriga grupperingar inom och utanför IT. Du förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå och har en förmåga att ta självständiga beslut. Du har ett naturligt engagemang och drivkraft och med det levererar och visar upp resultat.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV