Enhetschef inom krav och test till Division IT

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Enhetschef inom krav och test erbjuds du ett av Sveriges viktigaste ledarjobb, i vilken du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är idag ca 400 personer inom Division IT och vi kommer att växa med ytterligare 180 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Svenska kraftnät söker dig som vill vara med vår fortsatta tillväxtresa i en roll som enhetschef till vår nya enhet inom krav och test inom avdelningen IT Utveckling, division IT.

Om tjänsten

Rollen innebär att bygga upp och leda enheten Krav och Test. Som chef och ledare bidrar du till att, tillsammans med dina kollegor, utveckla avdelningen, enheten och medarbetarna och du företräder myndigheten enligt Svenska kraftnäts vision, mål och värdegrund. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen IT-utveckling och rapporterar till avdelningschefen.

Den nybildade enheten är en del av avdelningen IT Utveckling, Division IT. Enhetens uppgift är att ansvara för att systematiskt förstärka och bygga upp Svenska Kraftnäts totala förmåga runt krav och test. Som Enhetschef kommer du att vara ansvarig för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet inom utvecklingsarbetet på Svk genom att bygga upp och leda ett dedikerat kompetensteam. Samt tillämpa ett modernt arbetssätt inom kravhantering och testning.

Hos oss kan du bli en viktig del av energiomställningen genom att bidra till att lösa komplexa IT-utmaningar inom hela IT-kedjan. Det här rollen är för dig som vill arbeta och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med medarbetarna skapa en framåtlutad och robust IT-organisation!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Enhetschef kommer du ha personal- och budgetansvar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att bygga upp en ny enhet och fortsätta den utvecklingsresa som har påbörjats. Du skapar förutsättningar för verksamheten och medarbetarna, så varje individ och enheten i stort på ett effektivt sätt kan bidra till den totala förmågan inom krav och test. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten och bygger team med hög förmåga att lösa uppgifter och leverera resultat. Du kommer att ansvara för att sätta upp tydliga mål, ge vägledning och stödja teamet i deras professionella utveckling.

Utöver det bidrar du, som medlem i IT Utvecklings Ledningsgrupp, till avdelningens övergripande verksamhetsutveckling. Rollen innebär en nära samverkan med andra enheter på avdelning IT Utveckling och du har stor möjlighet att utvecklas inom din roll och utbyta erfarenheter med andra ambitiösa kollegor.

Om dig

Vi söker en självgående ledare som drivs av att skapa förutsättningar för att teamet ska kunna realisera förflyttningar mot satta riktningar och mål. Du har förmågan att skapa en stödjande och tillitsfull arbetsmiljö där teammedlemmarna uppmuntras att ta initiativ och vara självständiga.

Du är flexibel och drivs av att skapa och bygga upp ny förmåga inom organisationer. Det är naturligt för dig att se på ditt ansvarsområde som en del av ett större sammanhang.

I den här rollen är det viktigt med en god samarbetsförmåga, att kunna relatera till andra på ett lyhört sätt och att kommunicera konstruktivt och tydligt. Du är trygg i dig själv, har god beslutsförmåga och har mod att delegera.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav

Du har en relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande utbildning eller kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare måste du ha:

 • Flerårig ledarerfarenhet som inbegriper personalansvar, arbetsledning, utveckling av processer och arbetssätt samt förändringsarbete.
 • Gedigen arbetslivserfarenhet från IT, gärna med fokus på krav och test inom IT-utveckling (minst 5 år)
 • God erfarenhet av agila arbetssätt (minst 2 år)
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Styrning och strategisk planering
 • Kunskap om informations- och IT-säkerhetsarbete i komplexa miljöer
 • Att arbeta som chef inom organisationer med höga tillgänglighetskrav och 24/7 verksamhet
 • Erfarenhet av DevOps, ITIL, projektledningsmetodik, förvaltningsmodeller
 • Erfarenhet av QA

Bra att veta

 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Resor kan förekomma i denna tjänst 
 • Sista ansökningsdag 2023-09-04, vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
 • I denna rekryteringsprocess tillämpas tester

Kontakta gärna rekryterande Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Boxhill AB. Du når rekryterare Petra Törnblom på tel. nr. 0760036080 alternativt petra.tornblom@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post:fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning. För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: Lär känna oss på Svenska kraftnät

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV