Svenska kraftnät söker Lead engineer inom kabelteknik

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Lead engineer erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten 

I rollen som Lead Engineer hos enheten kabelteknik arbetar ni med den tekniska utformningen, kravställningen och utvecklingen av våra kraftkablar som installeras i mark, till sjöss eller i tunnel. Kablarna utgörs av såväl HVAC- som HVDC-förbindelser.

Som Lead engineer ansvarar du för samordning av tekniska resurser och aktiviteter i dina tilldelade kabelprojekt. Rollen är bred och du arbetar aktivt i samtliga faser av kabelprojektet; från projekteringen, upphandlingen till driftsättningen av ledningen.

Våra kabelprojekt är såväl stora som tekniskt komplexa och sträcker sig ofta över flera år. Din roll som Lead engineer tar sin början vid tillståndsprocessen och spänner sig till entreprenadens avslut. För att nå framgångsrika kabelprojekt är du en nyckelspelare i framställningen av vilka krav vi ställer till externa parter i samtliga faser av projektet. Vidare säkerställer du att dessa överensstämmer med Svenska kraftnäts rådande tekniska riktlinjer. 

Beroende på vilken fas dina projekt befinner sig i kommer arbetsuppgifterna att variera men du tar bl.a. ett stort ansvar för de kabeltekniska frågorna i projekten. Det tekniska ansvaret innefattar antingen sjökabelinstallation, landkabelinstallation, eller kabelteknik, alternativt en kombination av dessa beroende på projektets omfattning. Du stödjer och bidrar till planeringen av projekt och förvaltningsärenden där du även bistår i identifiering och hantering av risker. Kontinuerligt säkerställer du tillräckliga resurser samt redogör för kabelprojektens framdrift till ansvarig projektledare. Rollen innebär många kontaktytor där du driver och dokumenterar såväl interna som externa projektmöten.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas tillsammans med oss på enheten och hos Svenska kraftnät finns det stora möjligheter. Beroende på vem du är och vad du finner intressant så kan det t.ex. bli aktuellt att delta i internationella arbetsgrupper med kabeltekniskt fokus, med syfte att dela erfarenheter och lärdomar från våra projekt. 

Som Lead Engineer tillhör du enheten Kabelteknik på avdelningen Ledningsteknik. Enheten växer och idag arbetar ca. 12 kompetenta och erfarna ingenjörer inom kabelteknik. Medarbetarna arbetar och bidrar i projektverksamheten vid byggnation och inom förvaltningsverksamheten.

Hos oss på Svenska kraftnät är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och hos oss skall alla ha samma möjligheter. Vi jobbar långsiktigt och för oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar.

Om dig 

För att trivas i rollen ser vi att det är naturligt för dig att bygga relationer och samarbeta med olika teknikområden och andra delar av organisationen. Eftersom rollen innefattar många kontaktytor letar vi efter dig med god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har ett helhetsperspektiv med förmågan att kunna ta ett övergripande ansvar och fatta beslut. Vår bästa kandidat har god kommunikationsförmåga, är tydlig och strukturerad i tal och skrift.

Satta mål ligger till grund för din planering och prioritering och du kännetecknas av att vara drivande och uthållig i din ambition om att nå våra uppsatta mål med hög kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har civilingenjörs- eller högskoleexamen inom relevant område, som t.ex. elektroteknik, energiteknik, samhällsbyggnad eller teknisk fysik.

Vidare har du:

  • Flera års arbetslivserfarenhet av det övergripande tekniska ansvaret för stora infrastrukturprojekt. Som exempel kan projekten vara inom väg, järnväg, VA, kraftkablar, olja/gas eller liknande. Exempelvis har du ansvarat för utformning av markarbeten eller installations- och konstruktionsmetoder utifrån förutsättningar på plats och infrastrukturens begränsningar.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har flera års erfarenhet av tekniskt arbete inom området HVAC- och/eller HVDC-kablar från 130 kV och uppåt.

Bra att veta 

  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall eller Luleå
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor till dina kabelprojekt förekommer i denna tjänst
  • Sista ansökningsdag 31.05 2023.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel.nr. 073-0250447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning. För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: Lär känna oss på Svenska kraftnät

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV