Ansvarig Vendor Management & Inköp

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Nu finns möjlighet för dig som är IT-och affärsintresserad att bygga upp och leda vår nya funktion för Vendor Management. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av Vendor Management och vill vara med och bygga upp en helt ny roll och funktion hos oss. Är det du?

Beskrivning och bakgrund

Landshypotek Bank har en fokuserad produktportfölj med främst utlånings- och inlånings-produkter. Vi verkar i ett spännande och värdeskapande marknadssegment. För jord- och skogsbrukare är vi en unik bank med högt engagemang och djup kunskap, för villaägaren står vi för transparens och att utmana storbankerna. För att möta kundernas behov arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra digitala kanaler och effektivisera våra processer. Bankens modell för IT bygger på en i den närmaste helt outsourcad plattform. Goda relationer med våra leverantörer under hela livscykel och säkerställa en kvalitativ, kvantitativ och kostnadseffektiv leverans är därför avgörande, här blir du vår nyckelperson.

Om rollen

Som ansvarig för Vendor Management & Inköp ansvarar du för bankens totala inköpsprocess och outsourcingprocess. Det innebär bland annat att hantera den IT relaterade portföljen med upphandlingar, riskbedömningar samt löpande uppföljning och utvärdering i nära samverkan med systemägare, systemansvariga och andra intressenter i organisationen.

Du arbetar sammanhållande för upphandlingar av avtal med befintliga och nya leverantörer. I detta ingår också ansvaret att säkerställa att leverantörerna lever upp till de krav som gällande regelverk ställer. Du har ansvar för finansiell uppföljning, rapportering och arbetar med löpande utvärdering och omförhandling av leverantörsavtal. I detta säkerställer du att upphandlingar och uppföljning av våra leverantörer sker och dokumenteras enligt regelverk och bankens styrande dokument för utlagd verksamhet vad avser riskbedömningar, motpartsbedömningar, klassificering mm. Du bidrar till att hela tiden förbättra styrdokument och processer kring leverantörshantering och uppföljning.

I dina arbetsuppgifter ingår även att arbeta för ett positivt och värdeskapande samarbete med alla roller inom IT och hela verksamheten.

Denna roll rapporterar till vår CIO och kommer arbeta nära och tillsammans med IT:s ledningsgrupp. Rollen är en viktig del i att både strategiskt och operativt realisera IT-strategin och våra mål på både IT och i banken som helhet.

Placeringsort är Stockholm, vi sitter i Mood-gallerian.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du ha en förståelse för den affär banken bedriver samt övergripande kunskap om bank- och finansbranschen. Det är av vikt att du har erfarenhet av arbetet med upphandling av IT-tjänster, arbetat med avtals- och förhandlingsarbete. Du behöver ha kunskap om gällande regler inom denna verksamhet och förmåga att i ditt ledarskap förhålla sig till gällande regelverk och policys, vi ser gärna att du arbetat inom bank, och om inte gärna annan regelstyrd verksamhet.

Du har förståelse för hur hållbarhetsfrågor ska inkluderas i inköpsarbetet. Du är van att arbeta med leverantörsstyrning utifrån regelverk och styrande dokument, leverantörsuppföljning med KPI:er och olika typer av SLA:er. Erfarenhet av att arbeta nära och relationsfrämjande med leverantörer ser vi som värdefullt för rollen. Vi ser gärna att du har arbetat enligt agila arbetssätt, gärna tillsammans med leverantörer.

Personliga egenskaper

Du har förmågan att leda andra, vara entusiasmerande, inlyssnande, närvarande och coachande. Du kommunicera väl med såväl kollegor som externa intressenter, både relationsbyggande samt kravställande. Du har en gedigen förmåga att förstå och förhålla dig till regleringar.

Som ledare på Landshypotek Bank är du med och skapar en ökad genomförandekraft i organisationen och bidrar till bankens fortsatta utveckling. För att trivas hos oss behöver du gilla att arbeta med strategiska frågor men också att ta tag i situationer hands on när det behövs. Vill du arbeta i en lagom stor, växande verksamhet där du påverkar, bygger och förbättrar? Då vill vi höra från dig!

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare runt om i landet. Landshypotek Bank är och vill vara en värderingsdriven bank. Vi tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan vi tror att kulturen finns i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans.

Ansökan och intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig! I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ottilia Liljeberg, ottilia.liljeberg@bhill.se alt. 073-501 19 58.

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e- mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Om Landshypotek Bank

Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Vi utgörs av cirka 230 engagerade medarbetare på 19 kontor. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och för företagande på landsbygden. Banken drivs inte av eget vinstintresse med utdelning till aktieägare utan överskottet delar vi i stället ut till våra jord- och skogsbrukskunder. På så sätt bidrar vi till ett rikare liv i hela landet. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV