Svenska kraftnät söker ställverksingenjör

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Hos Svenska kraftnät händer det mycket! Vårt samhälle elektrifieras i snabb takt och energibranschen ställs inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna. Är du?

Vi letar efter dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa där du som ställverksingenjör blir en viktig del i säkerställandet av att Sverige lyser, såväl idag som imorgon!

Om tjänsten

I rollen agerar du teknikspecialist i de anläggningsprojekt som bedrivs hos oss. Du tillhör enheten Ställverk och Primärapparater som har ett brett tekniskt ansvar och inkluderar bygg och mark, ställverkskonstruktion och primärapparater. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för ställverkets tekniska utformning samt ger stöd till förvaltningsenheten. Vi är en beställarorganisation och bygger våra stationer på totalentreprenad.

Hos oss på Svenska kraftnät är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag! Vi arbetar aktivt med jämställdhet, hos oss ska alla ha samma möjligheter. För oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar. Möjlighet till distansarbete kan förekomma beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifter.

Tjänsten är tillsvidare och placerad antingen på vårt huvudkontor i Sundbyberg alternativt något av våra lokalkontor i Göteborg, Luleå, Sundsvall eller Sollefteå. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten och enstaka resor till våra leverantörer utomlands.

Dina arbetsuppgifter

En stor del av din vardag innebär att säkerställa att entreprenören som projekterar och bygger ställverken följer och tillämpar de tekniska krav vi ställer. Arbetet innebär bl.a. att ta fram förfrågningsunderlag inför upphandling av stationer, utvärdera anbud, granska ritningar och beräkningar samt driva teknikmöten.

Du arbetar med teknisk kravställning och granskning inom området och du stödjer förvaltningsorganisationen i teknikfrågor. Som ställverksingenjör bidrar du med din kompetens i vidareutvecklandet av de tekniska riktlinjerna för ställverksutförande.

Rollen innebär en möjlighet för dig att arbeta såväl strategiskt som långsiktigt med utbyggnaden av våra anläggningsprojekt. Vidare ges du goda förutsättningar för personlig utveckling samt möjligheten att skapa många kontaktytor såväl internt i organisationen som externt.

Din bakgrund

Vi söker dig med högskole- eller civilingenjörsutbildning i området elkraft eller mekanik. Motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig kan vara förvärvade på annat vis.

Vidare har du:

  • minst åtta års erfarenhet av antingen konstruktion och dimensionering av större ställverk på lägst 145 kV, eller teknikkoordinator i ställverksprojekt på lägst 145 kV
  • grundläggande kunskaper om primärapparater på lägst 220 kV
  • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • B-körkort.

 Vi ser gärna att du har:

  • dokumenterad erfarenhet av att dimensionera ställverk med avseende på kortslutning och mekaniska krafter med hjälp av beräkningsprogram
  • goda kunskaper inom isolationsdimensionering för 145 kV och högre
  • goda kunskaper om klämmor, isolatorer och avledare för 145 kV och högre
  • goda kunskaper om jordning i elkraftsanläggningar (stationer och ledningar).

Dina personliga egenskaper

Vår bästa kandidat samarbetar väl med såväl interna som externa intressenter. Eftersom rollen är bred och du arbetar i alla olika delar av projektet är det viktigt att du besitter förmågan att se helheter. Du värdesätter arbete med komplexa frågeställningar som du analyserar och bryter ner problem i syfte att hitta lösningar. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och vikten av kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill tel. nr. 073-0250 447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 25:e januari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV