Svenska kraftnät söker Teknikspecialist jordning

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Hos Svenska kraftnät händer det mycket! Vårt samhälle elektrifieras i snabb takt och energibranschen ställs inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna och vi vill ha med oss dig på resan!

Som Teknikspecialist inom jordning erbjuds du en mycket spännande roll där du blir en viktig del i säkerställandet av att Sverige lyser, såväl idag som imorgon!

Om tjänsten

Rollen är tekniknära med ett stort samarbete med övriga enheter inom avdelningen men även tillsammans med externa parter. Vi är idag sex teknikspecialister på enheten Jordning och EMF (Elektriska och Magnetiska Fält) med uppdrag att kravställa, förvalta och utforma morgondagens tekniklösningar för stamnätets jordningssystem. Enheten bistår med specialistkompetens inom jordning och teknikfrågor inom EMF. Vidare deltar du i internationella tekniska kommittéer i syfte att omvärldsbevaka teknikutvecklingen inom jordningsområdet.

Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag! Vi arbetar aktivt med jämställdhet, hos oss ska alla ha samma möjligheter. För oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete på upp till 50%. Hos oss har du också goda möjligheter till utveckling både som en lagspelare och individ.

Tjänsten är tillsvidare och placerad antingen på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller vårt kontor i Göteborg. Även andra orter där vi verkar kan vara aktuella.

Dina arbetsuppgifter

Dina ansvarsområden är att hantera jordningsfrågor framförallt vad gäller ledningar, kablar och stationer. Du finns med i utformningen av lågspänningsnätet som ligger i närheten av kraftledningarna och du ser över eventuella skyddsåtgärder som behöver tas. I rollen ingår att agera teknikstöd åt projektledare och underhållsingenjörer som rör sig kring anläggningsprojekt samt förvaltning.

Utöver detta kommer du arbeta med teknikutveckling och hålla ett öga på vad som sker på den internationella marknaden gällande jordningsområdet. Du arbetar med frågeställningar rörande steg- och beröringsspänning och tillsammans med såväl interna som externa parter arbetar ni för att våra kraftanläggningar skall vara säkra.

Din bakgrund

Vi söker dig med civilingenjörsutbildning i området elkraft eller liknande. Motsvarande kunskaper kan vara förvärvade på annat vis. Du har såväl teoretisk som praktisk kunskap inom elkraftsystem. Vidare har du flera års arbetslivserfarenhet inom elkraft och du talar och förstår engelska och svenska i tal och skrift.

Meriterande om du har:

  • Branscherfarenhet
  • Erfarenhet av jordningsfrågor
  • Erfarenhet av induktionsfrågor
  • Erfarenhet av branschstandarder ex SS-EN 50522
  • Erfarenhet av dimensionering av elsystem
  • Erfarenhet eller intresse av att delta i kommittéer/arbetsgrupper i jordningsrelaterade frågor
  • B-Körkort.

Dina personliga egenskaper

Vi letar efter en medarbetare som kan ha ett helikopterperspektiv och applicera sina teoretiska kunskaper och hitta lösningar på praktiska problem. Som person är du inkännande, observant och lugn och hjälper gärna andra. Vår bästa kandidat visar på ett gott omdöme genom korrekta avvägningar och prioriteringar samt vid uttalanden, ageranden och beslut.

För dig är det viktigt att leverera i ditt arbete och du arbetar noggrant för att leva upp till kvalitetsstandarder. Dessutom tror vi att du är relationsskapande, har lätt att skapa förtroende hos andra och kan kommunicera med olika typer av människor med olika professioner.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill tel. nr. 073-0250 447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 31:a januari 2023. 

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV