System Responsible för containerplattformar

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vårt samhälle elektrifieras i snabb takt och energibranschen står inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna. Är du?

Vi letar efter dig som vill vara med på en spännande resa gällande de system som säkrar Sveriges energiförsörjning. Hos oss erbjuds du kanske ditt viktigaste IT-jobb någonsin! Som System Responsible för våra containerplattformar arbetar du med samhällsviktig verksamhet som måste fungera dygnet runt för att säkerställa att Sverige lyser!

Om tjänsten

Som System Responsible tillhör du enheten IT-Systemutveckling. Totalt består enheten av ca. 25 personer där ditt team bestående av t.ex. DevOps-tekniker och IT-specialister bl.a. ansvarar för Kafka-plattformen, vår plattform för strömmande data. I ett närliggande team finns fler engagerade och duktiga medarbetare som arbetar med att hantera utvecklingsverktyg och utvecklingsplattformar för våra team inom utveckling och förvaltning. Två team som dagligen har ett nära samarbete med varandra.

I rollen ansvarar du för IT-system tillhörande våra samhällsviktiga containerplattformar. Plattformarna du arbetar med expanderar kraftigt i och med att flera nya egenutvecklade applikationer driftsätts, samtidigt som vi ständigt ökar vår kapacitet runt driftsäkerhet, rutiner och kringtjänster.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsten kan innebära schemalagd arbetstid mellan intervallet 07.00-18.00 under vissa veckor på huvudkontoret i Sundbyberg. I tjänsten ingår också schemalagd beredskap (från hemmet), ungefär var 5-6:e vecka. Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag. Vi jobbar långsiktigt och för oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar. Svenska kraftnät erbjuder möjligheten att arbeta på distans på upp till 50%.

Dina arbetsuppgifter

Som System Responsible är du operativt ansvarig för applikationsdriften. Du leder och coachar ett team om ca. 10 medarbetare, där ni tillsammans driver förvaltningen av våra containerplattformar och vidareutvecklingen av våra OpenShift- och Kafka-kluster.

Tjänsten kommer även att innefatta:

  • att facilitera det agila arbetet i ett team som är lyhörda för nya arbetssätt
  • drift, underhåll och vidareutveckling av våra plattformar

Som System Responsible kommer du att få möjligheten att utvecklas inom ovanstående områden och utbyta erfarenheter med kunniga kollegor som verkat länge inom branschen. Det är en möjlighet för dig att vara en del av en komplex och minst sagt spännande miljö där nya tekniker och arbetsmetoder driver vår verksamhet framåt.

Din bakgrund

Du har utbildning från högskola eller universitet inom systemvetenskap eller liknande, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat sätt.

Vidare har du:

  • minst två års erfarenhet av Linux/Unix, skripting och installationer
  • minst tre års erfarenhet från IT-drift av containerplattformar, t.ex. OpenShift
  • erfarenhet av att leda ett team och prioritera aktiviteter inom ditt ansvarsområde.

Vi ser gärna att du har:

  • erfarenhet av att leda ett team genom agilt arbete, t.ex. Scrum eller Kanban
  • erfarenhet av Kafka, CI/CD pipelines
  • erfarenhet av ramverk för DevOps-team som t.ex. Azure DevOps, Git eller Ansible.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Vår bästa kandidat samarbetar väl med intressenter både internt och externt. Du arbetar strukturerat och genom ditt ledarskap leder och motiverar du andra i deras arbete. Egenskaper som prestigelös och ödmjuk är också något vi värderar högt. Du har ett intresse av ny teknisk utveckling och håller dig uppdaterad kring dig specialistkunskap.

Vill du veta mer

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill tel. nr. 073-0250 447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se
Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22:a januari. 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV