Förvaltningsledare-IT för utvecklingsverktyg och processer

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

När samhället elektrifieras i snabb takt ställs energibranschen inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna och vi vill ha med oss dig på resan!

Svenska kraftnät erbjuder dig nu möjligheten att hitta ditt nästa, och kanske viktigaste IT-jobb någonsin! I rollen ges du ett stort ansvar för att utveckla och förvalta våra verktyg, plattformar och processer som används för att säkerställa att Sverige lyser, såväl idag som imorgon!

Om tjänsten

Svenska kraftnät är Sveriges elberedskapsmyndighet och vi ansvarar för att kraftsystemet är hållbart, säkert och kostnadseffektivt, nu och för framtida generationer. En viktig del i denna resa är att bygga upp och förstärka vår egen förmåga kring IT-systemutveckling.

Som Förvaltningsledare IT tillhör du enheten IT-systemutveckling där du ansvarar för att skapa goda förutsättningar för utveckling och förvaltning av de IT-system som säkrar Sveriges elförsörjning. Du arbetar med att ständigt förbättra vår kapacitet kring drift, IT-säkerhet, rutiner och kringtjänster. Du sätter din prägel på att förbättra och effektivisera processer, arbetssätt och verktyg inom området. Teamet består idag av ett tjugotal engagerade och glada personer som bl.a. besitter kompetens inom DevOps-teknik, containerteknik, agila arbetssätt och IT-specialister som hanterar applikationsdrift och support för våra IT-utvecklingsplattformar.

Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och hos oss ska alla ha samma möjligheter. Vi jobbar långsiktigt och för oss är det viktigt att både arbete och fritid fungerar. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete på upp till 50%. Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Som Förvaltningsledare-IT har du ett övergripande ansvar för förvaltningen av våra verktyg, plattformar och processer som används för att stödja IT-utveckling och förvaltning på hela Svenska kraftnät. En del av våra plattformar har krav på drift dygnet runt. Rollen innebär att du leder det operativa arbetet inom förvaltningen där du arbetar tätt tillsammans med två engagerade team bestående av bl.a. IT-specialister och Systemansvariga-IT.

Teamens största ansvar är att säkerställa att våra befintliga plattformar och verktyg fungerar samt att vidareutveckla dem.

Rollen innebär även att:

 • driva arbetet mot beslutad förvaltningsplan, planera och leda arbetet och initiera utvecklingsaktiviteter
 • ansvara för IT-systemens budget och resursallokering, hantera leverantörer och sköta uppföljning och rapportering till IT och verksamheten
 • rapportera till och driva aktiviteter i nära samarbete med enhetschefen och objektsägare inom IT
 • projektleda vidareutvecklingsprojekt och större aktiviteter inom förvaltningen
 • driva generellt förbättringsarbete inom förvaltning och utveckling i nätverk med andra förvaltningsledare
 • skapa förvaltningsplan och medverka i budgetprocessen.

Svenska kraftnät erbjuder dig en arbetsplats i en komplex och minst sagt, spännande miljö där nya tekniker och arbetsmetoder driver vår verksamhet framåt.

Din bakgrund

För att framgångsrikt ta dig an rollen som vår nästa Förvaltningsledare söker vi dig med en utbildning inom systemvetenskap eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har:

 • praktisk arbetslivserfarenhet av att leda team och prioritera aktiviteter
 • erfarenhet av ITIL och någon förvaltningsstyrningsmodell, t.ex. pm3
 • minst två års erfarenhet av tekniknära förvaltning med både basförvaltning och vidareutveckling
 • god förståelse för livscykelhantering av applikationer och produkter
 • minst ett års erfarenhet där du har drivit budgetarbete
 • god förmåga att kommunicera på engelska och svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • att kombinera olika processmodeller, t.ex. erfarenhet av att kombinera ITIL, pm3 med agilt mindset
 • säkerhetsfrågor kopplade till IT-förvaltning
 • arbete med systemutveckling
 • Azure DevOps
 • att leda IT-projekt
 • förändringsarbete – helst i form av förändringsledning

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Vår bästa kandidat samarbetar väl med intressenter både internt och externt och eftersom rollen innebär många kontaktytor är du mån om att skapa långsiktiga relationer med andra. Du kännetecknas av att vara såväl prestigelös som förtroendeingivande. Du arbetar strukturerat och genom ditt ledarskap leder du och motiverar du andra i deras arbete och med din uthållighet säkerställer du att ni når uppsatta mål.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill tel. nr. 073-0250 447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 30:de november. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV