IT- och Digitaliseringschef (CIO/CDO) till Boo Energi

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Det händer mycket i energibranschen, våra städer och samhällen blir alltmer uppkopplade och den tekniska utvecklingen går snabbare än någonsin. Boo Energi har tagit initiativ till flera satsningar för att kunna dra nytta av de möjligheter som den tekniska utvecklingen ger, samtidigt som vi fortsätter levererar 100% miljömärkt el, något vi har gjort sedan 2014.

Nu söker vi en IT- och Digitaliseringschef (CIO/CDO) som vill vara med på en riktigt spännande förnyelseresa för att möta vår vision ”att leverera hållbara energilösningar där innovation möter tradition”!

Om rollen

Som IT- och Digitaliseringschef (CIO/CDO) rapporterar du till VD och ingår i Boo Energis ledningsgrupp. Du har det strategiska och operativa ansvaret för Boo Energis IT-avdelning och den övergripande IT-plattformen. Tillsammans med ledningsgruppen ansvarar du för strategier och utveckling av digitala lösningar och tjänster mot kund och marknad liksom lösningar i framkant för styrning och kontroll av vårt elnät.

En viktig del av din roll är verka för att höja organisationens IT-mognad och IT-säkerhetstänk. Det innebär att säkerställa att Boo Energis IT-plattform långsiktigt håller både hög kvalitet och är flexibel för att möta nya behov och förändringar, både inom verksamheten och externt mot marknaden. Helt enkelt att ligga tekniskt i framkant. Vårt elnät är dessutom en del i landets kritiska infrastruktur.

Till din hjälp har du IT-teamet, som idag består av två erfarna medarbetare samt strategiska leverantörer. Genom att coacha och utveckla teamet blir din uppgift att skapa de allra bästa förutsättningarna för IT-organisationen. Idag är IT-avdelningens fokus på förvaltning och vidareutveckling av befintlig plattform, där flera av de operativa funktionerna är outsourcade. Din roll blir att samordna och utveckla IT-enheten på strategisk och taktisk nivå samt att följa upp förflyttning och strategi.

Tjänsten innefattar bland annat:

 • Personalansvar (inklusive konsulter)
 • Budget- och resultatansvar
 • Strategiskt och operativt arbete i ledningsgrupp
 • Att utveckla hela IT-infrastrukturen och arkitekturen med fokus på integrationer och vidareutveckling
 • Ansvar för och driva digitalisering och nyutveckling av tjänster och kundlösningar i teknikens framkant
 • Ansvar och vidareutveckling av företagets interna förvaltningsorganisation
 • Att säkerställa att hela IT-miljön genomsyras av en hög IT-säkerhet, både egen drift och outsourcade systemlösningar
 • Att säkerställa att driftsmiljön är säker
 • Ansvar för avtal och leverantörskontakter avseende IT
 • Ansvar för mål och resultat sätts och uppfylls
 • Att utveckla arbetssätt och processer
 • Ansvar för att miljön såväl som de anställda är rustade för att fortsätta utvecklas och möta marknadens och myndigheters krav

Din bakgrund

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av en liknande roll. Du är en erfaren ledare med flerårig bakgrund som chef och är van och gillar att leda i förändring. Du har en gedigen erfarenhet av IT och digitalisering och en bred teknisk förståelse, med kunskap inom bland annat IT-arkitektur och integration. Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift. 

Som person är du entusiasmerande, inger förtroende och inspirerar dina medarbetare och kollegor. Du är engagerad, uppmuntrar till att tänka nytt och att hitta nya sätt att lösa utmaningar. Du har förmågan att växla mellan övergripande strategiskt arbete och arbetet nära teamet.

Kort om Boo Energi

Boo Energi har drygt 40 medarbetare och vår koncern består av elnät, elhandel, energitjänster och entreprenadtjänster.

Vi har sedan 1920 tagit hand om våra kunder med en nära och genuin service. Vi levererar elnät, elavtal, gatubelysning och smarta energitjänster med fokus på miljö och kvalité. Nätområdet täcker Saltsjö-Boo i Nacka samt delar av Vaxholm och Värmdö kommun.

Förutom god kompetens prioriteras hållbarhet och hälsa. Vi stödjer dig i din personliga utveckling och det är viktigt att ”livspusslet” fungerar med bra balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar efter devisen, hållbara energilösningar där innovation möter tradition.

Mer information om oss finns att läsa på vår hemsida; www.booenergi.se. 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Boo Energi med Boxhill AB. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se alternativt Johanna Bergstrand, johanna.bergstrand@bhill.se 

Vi behandlar ansökningar löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV