Lösningsarkitekter till Svenska kraftnät

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät befinner sig i kärnan av energiomställningen i Sverige. Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Det händer mycket hos Svenska Kraftnät och IT är en viktig förutsättning för vår kärnverksamhet, därför söker vi nu fler Lösningsarkitekter!

Svenska kraftnät arbetar på uppdrag av regeringen med att säkerställa en hållbar och säker elförsörjning i hela landet. Vårt arbete bidrar till ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle genom en trygg elförsörjning nu och för framtida generationer. Som Lösningsarkitekt erbjuds du en komplex och minst sagt spännande miljö med de senaste teknologierna. Vi bygger just nu ett nytt team av Lösningsarkitekter, vill du vara med och forma teamet och projekt som är avgörande för vår verksamhet? Då vill vi höra från dig!

Om tjänsten

Vi söker nu fler Lösningsarkitekter till ett av våra stora utvecklingsområden inom balansmarknaden, där vi utvecklar systemstöd för en europeisk elmarknad. I varje ögonblick krävs balans mellan den el som produceras och den el som förbrukas, vilket du kommer vara med och säkerställa. Omställningen av energisystem fortsätter i snabb takt, utfasningen av fossila bränslen kräver stora investeringar i det svenska transmissionsnätet, Svenska kraftnäts roll i utvecklingen är central.

Dina arbetsuppgifter

Som Lösningsarkitekt stöttar du i vidareutveckling av det befintliga systemet i förvaltning och deltar i utvecklingen av nya lösningar på den nordiska och europeiska balansmarknaden. Du ser till att lösningarna anpassas till Svenska kraftnäts övriga IT-landskap. Du blir en del av ett team bestående av IT–arkitekter i både Sverige och Norge och kommer medverka i diskussioner och planering för de behov som finns med våra utvecklings- och förvaltningsteam. Ta fram arkitekturbeskrivningar och redovisa i IT-arkitektforum är en del av ditt arbete som Lösningsarkitekt. Ytterligare exempel på arbetsuppgifter är:

●     Analysera behov (funktionella, icke funktionella) och strategiska perspektiv och mål
●     Utvärdera och rekommendera arbetssätt och processer i kombination med produktval
●     Medverka i informationsklassning, systemklassning samt risk- och sårbarhetsanalyser

Din bakgrund

Vi söker dig med högskole-/universitetsutbildning inom ett relevant tekniskt område alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vidare har du:

●     Flerårig arbetslivserfarenhet som IT-arkitekt, i enlighet med etablerade arkitekturmetoder, verktyg och processer
●     Arbetslivserfarenhet av att definiera IT lösningar baserat på strategi, affärsprocesser och verksamhetskrav
●     Arbetslivserfarenhet av integrationer, Java, Linux och XML
●     Arbetslivserfarenhet av Oracle Databas, OpenShift
●     Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Därutöver är det meriterande om du har:

●     Certifiering inom IT-arkitektur
●     Erfarenhet från elbranschen eller integrationstunga och driftkritiska verksamhetssystem
●     Kunskap inom ett eller flera områden: RH Fuse, Kafka, MS Azure, OP5, Grafana, SCOM, DevOps

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och även vara tydlig i din kommunikation, eftersom du i din roll har många kontaktytor såväl internt som externt. Du behöver även ha en god förmåga att arbeta självständigt. Arbetsbelastningen kan ibland skifta beroende på fas i projekten och vi ser att du är flexibel och anpassningsbar beroende på fas i projekten. Du är analytisk lagd och noggrann i ditt arbete.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Ottilia Liljeberg på Boxhill Recruitment, tel. nr. 073-501 19 58 alternativt ottilia.liljeberg@bhill.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 29 augusti. Vi behandlar ansökningar löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV