Senior Projektledare IT & Verksamhet

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Till en spännande tjänst som Senior Projektledare IT & Verksamhet söker vi dig som kan driva de viktigaste satsningarna i vår bank. Vi söker dig som är van att driva projekt och utvecklingsfrågor inom affärskritiska delar som ligger i gränslandet mellan verksamhet, IT och externa samarbetspartners.

Landshypotek Bank är mitt i en stark tillväxtresa där effektivisering och digitalisering är viktiga ingredienser. För att stödja bankens tillväxtresa bygger vi upp en stark IT-organisation för att effektivt vidareutveckla och digitalisera bankens tjänster och produkter mot våra kunder och ägare. Det är här du kommer in!

Låter detta intressant? Tveka inte att söka!

Om rollen

Som Senior Projektledare IT & Verksamhet på Landshypotek bank har du en central roll inom organisationen, där du är en av många pusselbitar för att stärka våra egna förmågor samt öka vår genomförandekraft inom banken. För att säkerställa hållbara, långsiktiga förändringar i processer och arbetssätt kommer du att arbeta både med projekt – och förändringsledning.

Du har det övergripande ansvaret att planera och leda viktiga projekt med komplex IT-påverkan. Projekten kan vara av olika karaktär, allt från regelefterlevnadsprojekt till affärskritiska projekt så väl som förstudier och genomförandeprojekt.

Som Senior Projektledare IT & Verksamhet kommer du att säkerställa kravspecifikationer, ta fram tids- och aktivitetsplaner, följa upp projektet gällande status, risk samt budget. Du ansvarar även för att statusrapportering görs regelbundet till beställare, styrgrupp och bankledningen. Du säkerställer alla relevanta leveranser i projekt, allt från ren funktionalitet, till dokumentation och gör det som krävs för en hållbar förvaltning.

I rollen ingår även att, tillsammans med övriga projektledare, utveckla och förbättra arbetet kring projektarbete i syfte att öka vår genomförandekraft. Landshypotek Bank är en av Sveriges tio största banker, till volym räknat, men till antal medarbetare är vi relativt små. Det innebär att våra strukturer och arbetssätt behöver anpassas därefter.

Rollen är organisatoriskt hemmahörande inom vår IT-avdelning. IT är en egen avdelning, men en välintegrerad del av verksamheten och affären, därmed kommer du som Senior Projektledare IT & Verksamhet ha ett bredare nätverk internt inom banken. Vi har också en starkt outsourcad IT-miljö och samverkan med leverantörer kommer vara en del av din vardag.

Vem är du?

För att lyckas som Senior Projektledare IT & Verksamhet ser vi att du har lång erfarenhet av att ha drivit projekt med komplex IT-påverkan, både regelverksprojekt och verksamhetsprojekt. Du har erfarenhet av att arbeta inom tillståndsreglerad verksamhet. Du har förmåga att dela upp större initiativ och projekt i mindre releaser eller leverabler samt erfarenhet av att ta fram, förankra och följa upp effektmål. Du är stark gällande såväl genomförande som avslut. Vi ser att du har vana att driva förändringsledning samt leda människor i projekt. Du har arbetat tätt och relationsfrämjande med leverantörer.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom bank och finans. Har du intresse för jord- och skogsbruk är det ett stort plus, för att förstå våra kunders verksamheter. Erfarenhet av arbete i JIRA är också meriterande.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen bör du vara driven och trivas med att arbeta i tätt samarbete med andra. Du är naturligt skicklig i din kommunikation oavsett vem mottagaren är och vilken teknisk kunskap denna har. Du har också förmågan att växla mellan operativt och strategiskt fokus. Som person är du inkluderande och hjälpsam. Du sätter stort värde i att hålla tidsplaner och är lyhörd inför dina kollegor. Eftersom Landshypotek är ett relativt litet företag behöver du som person tycka om att ibland behöva gå utanför din roll och hjälpa till där det behövs.

Du har en god förmåga att föra samman olika delar av projekt till ett och samma, du kan driva samtliga delar av projekten framåt såväl rörande IT som verksamhet. Du har även förmåga att se helhet och samband samt planera för integrationer mellan system.

Ansökan och intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Urval och intervjuer sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta rekryteringskonsult Ottilia Liljeberg på ottilia.liljeberg@bhill.se alternativt 073-501 19 58.

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete, utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare på huvudkontoret samt runt om i landet.

Landshypotek Bank är och vill vara en värderingsdriven bank. Vi tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan vi tror att kulturen finns i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar: Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering på vårt kontor i centrala Stockholm.

Om Landshypotek Bank

Landshypotek Bank är en annorlunda bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 200 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och företagande på landsbygden. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Genom vår storlek har vi möjlighet att vara snabbfotade och ligga i framkant på marknaden vad gäller digitala lösningar och system.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV