Head of IT till Mercuri International

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Head of IT till Mercuri International

Motiveras du av att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom IT? Som Head of IT hos Mercuri International får du en bred roll som både innebär att arbeta operativt med tekniken parallellt med strategiska framåtblickande frågor. I denna roll ansvarar du för en modern IT miljö med stort fokus på molntjänster, säkerhet, och efterlevnad.

Om rollen

Rollen innebär att ha ett övergripande internationellt ansvar för Mercuri’s IT-miljö. Förutom att utforma koncernens IT-tjänster och se till att de vidareutvecklas i linje med framtida behov så innebär det att säkerställa att den tekniska supporten håller högsta standard. Du ansvarar för att det dagliga IT-stödet fungerar optimalt, till din hjälp har du det internationella IT-teamet bestående av 3 personer. Tillsammans hanterar ni övervakning av infrastruktur och interna supportärenden.

Du kommer ha många kontaktytor i det dagliga arbetet, både internt och externt för att stötta och utveckla verksamheten i diverse projekt. Du kommer till exempel ha ett nära samarbete med verksamheten när det gäller kravhantering av nya systemlösningar, och en kontinuerlig dialog med externa leverantörer. För att trivas i rollen behöver du vara utåtriktad, driven och självgående samt en god kommunikatör.

Andra arbetsuppgifter är bland annat:

 • budgetansvar, såsom planering och uppföljning av den årliga IT-budgeten.
 • samordning av teknikinstallationer, uppgraderingar och underhåll.
 • test, felsökning och anpassningar av system.
 • att göra riskanalyser samt säkerställa att IT-aktiviteter utförs inom ramen för policyer och förordningar.
 • underhålla och vidareutveckla IT-styrningen, såsom tex IT-policy och IT disaster recovery plan.
 • Underhålla och utveckla IT-dokumentationen
 • Användarutbildning

Här får du ett övergripande strategiskt ansvar för den tekniska miljön, samtidigt som du får möjligheten att arbeta operativt med tekniska frågeställningar.

Rollen är placerad på Mercuri Internationals huvudkontor i Solna och resor i tjänsten inom Europa förekommer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll och vill fortsätta arbeta operativt i tekniken parallellt med ett större strategiskt ansvar. Du har en bred teknisk bakgrund och mycket goda kunskaper inom Microsofts produkter såsom Office 365, Azure, MS server och klient OS. Vi ser gärna att du har erfarenhet av följande: 

 • IT-infrastruktur och tjänster
 • Nätverk, nätverksadministration och nätverksinstallation
 • Hårdvara
 • IT-säkerhet

Du har med fördel även tidigare erfarenhet från internationella matrisorganisationer. Flytande svenska och engelska är nödvändigt i denna roll.

Det är viktigt att du gillar att arbeta i en bred roll där du får möjlighet till både strategiskt och operativt arbete. Du är ansvarsfull, driven och trivs med att arbeta självständigt. Förmågan att sätta dig in i verksamhetens behov av effektiva lösningar är viktigt. Du en analytisk problemlösare som är van att planera din tid och prioritera uppgifter. Givet för rollen är att ha ett starkt IT-intresse och du gillar att hålla dig uppdaterad kring best praxis inom teknik och säkerhet.

Om Mercuri

Mercuri International är ett av de största konsult- och utbildningsföretagen i världen inom försäljning. Bolaget hjälper kunder globalt att framgångsrikt optimera sina affärsresultat genom att öka effektiviteten inom försäljning, kundservice och ledarskap. Deras 500 medarbetare i mer än 40 länder fokuserar varje dag på att utveckla kompetensen och arbetsmetodiken för kundorienterade chefer och medarbetare som leder till mätbara förbättringar för våra kunder. Mer än 200 000 människor deltar varje år i individ- eller företagsanpassade utvecklingsprocesser. Läs mer på https://mercuri.net.

Bolagets kärnvärderingar är:

 • Result oriented
 • Excellence in Sales
 • Ability to change
 • Collaboration
 • Honesty & Integrity

Dessa ord finns med i allt bolaget gör, från interna processer, rutiner och är en del av kulturen.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterare Mikaela Axelsson, mikaela.axelsson@bhill.se 076-308 71 21 eller Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV