Enterprisearkitekt till Landshypotek bank

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du arbeta med företagsövergripande arkitektur, framtida tekniska ramverk samt praktiskt genomförande i en lagom stor bank?

Vi söker en Enterprisearkitekt för att leda och ta ett helhetsansvar för Landshypotek banks arkitekturarbete. Banken är mitt i en stark tillväxtresa där effektivisering, digitalisering och användning av data är viktiga ingredienser. För att stödja denna utveckling så behöver målarkitekturen anpassas. Tillsammans med arkitekturteamet kommer du att säkerställa det holistiska arkitekturperspektivet för att skapa en flexibel arkitektur som möjliggör en högre förändringstakt och träffsäker leverans.

Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift, där våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 200 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Hos oss kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Tack vare vår storlek och våra värderingar har varje enskild medarbetare stora möjligheter att vara med och påverka. Låter det som du? Då vill vi höra från dig!

Om rollen

Rollen ingår i bankens arkitekturteam och rapporterar direkt till bankens CIO, Maya Jernström, som berättar: ”För att stötta den tillväxtresa som Landshypotek påbörjat behöver arkitekturen följa med. Vi har en stark målsättning att öka vår genomförandekraft i organisationen och även här spelar arkitekturen en viktig roll för snabbhet i genomförande och för att vi ska få ut mer värde av investeringarna i våra system. Du som Enterprisearkitekt kommer därför ha en viktig roll på banken och ingå i min ledningsgrupp.”

Arbetet innebär att ha ett sammanhållande och övergripande ansvar för arkitekturarbetet med fokus på helhetssyn. Det innebär att ta fram den strategiska inriktningen för arkitekturen och teknikutvecklingen på den applikatoriska delen av IT. Det innebär även att säkerställa att denna implementeras i olika initiativ, projekt och förvaltningen av våra system. Hos oss får du möjlighet att arbeta både med de strategiska arkitekturfrågorna som med specifika lösningar, där du får en ledande roll när nya lösningar behöver designas, gamla refaktoriseras eller ny teknologi introduceras.

Rollen spänner över både verksamhet och teknik med fokus på att banken ska få det IT-stöd som bäst stödjer verksamhetens syfte och strategiska mål. Det innebär ett nära samarbete med verksamheten kring dess behov och processer, där du kontinuerligt identifierar gap och styr arkitekturen mot övergripande mål.

En naturlig del av rollen är omvärldsbevakning, du gillar att hålla dig uppdaterad kring relevant teknikutveckling.

Vi erbjuder ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare runt om i landet. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som lösnings- eller IT-arkitekt med övergripande kunskap om standarder, compliance, säkerhet och regelverk. Du har förmågan att sätta dig in en organisations kortsiktiga som långsiktiga strategier och därefter kunna lägga ut en arkitekturell roadmap. Har du tidigare erfarenheten av ledarskap eller IT-arkitektur inom finansiellverksamhet är det meriterande. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav då vårt koncernspråk är svenska.

Som person har du en god analytisk förmåga. Du är van att arbeta ur ett helhetsperspektiv, men kan även gå ner på detalj när det behövs. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och kan förklara möjligheter, komplexa samband och konsekvenser av teknik- och affärsval till olika intressenter inom en organisation. Du är en driven initiativtagare som är van att leda och coacha arbetet kring att införliva en målarkitektur.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete med stort kundfokus, utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. Eftersom vi är en mindre bank med närhet till kollegor från olika verksamhetsområden, finns det goda möjligheter att på sikt utvecklas, fördjupa och beredda ditt kunnande inom bank. Landshypotek Bank befinner sig mitt i en förändringsresa där du kommer att vara en viktig del.

Landshypotek Bank är en värderingsdriven bank. Vi menar att kulturen är något som formas i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans. Vårt koncernspråk är svenska.

Ansökan och Intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta Aliaksandra Maslava på aliaksandra.maslava@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Landshypotek Bank

Landshypotek Bank är en annorlunda bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 200 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och för företagande på landsbygden. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV