Lösningsarkitekt till en liten Bank med stor uppgift!

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Trivs du i en bred teknisk roll där du får vara involverad i att skapa och säkerställa smarta tekniska lösningar inom många olika områden? I rollen som Lösningsarkitekt hos oss får du en teknisk nyckelroll där du har stark påverkan beträffande både vägval och leveranser. I rollen kommer du att arbeta nära verksamheten, våra Systemansvariga och Processägare och även våra leverantörer. Rollen rapporterar till Chefsarkitekt som sitter i IT-ledning. Vi söker dig som är Lösningsarkitekt, Lead-developer eller liknande och som gillar att axla rollen som teknisk specialist men som också kan driva och leda initiativ och som gillar att samarbeta med verksamheten.

Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift, där våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 200 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Hos oss kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Tack vare vår storlek och våra värderingar har varje enskild medarbetare stora möjligheter att vara med och påverka. Låter det som du? Då vill vi höra från dig!

Om rollen

Rollen är placerad i Arkitektfunktionen som ligger under CIO och du rapporterar till Enterprisearkitekt som sitter i IT ledningsgrupp. Placeringsort är Stockholm. IT-organisationen är en beställarorganisation på 25 personer som kännetecknas av korta beslutsvägar, platt organisation och hög grad av samarbete med verksamheten.

Som Lösningsarkitekt kommer du att samverka med alla delar av IT organisationen samt Banken i sin helhet. Rollen är bred. Du kommer att vara operativt närvarande i de flesta initiativ och projekt men även jobba med strategiska frågor tillsammans med vår Enterprisearkitekt. Du kommer att stödja processansvariga i end to end processerna med specifika lösningar för specifika system. I rollen kommer du att agera som Lösningsarkitekt men även som teknisk specialist och du kommer att vara drivande i projekt, förändringar och förflyttningar. Du kommer inte själv att hantera kod utan jobbar nära våra systemansvariga och utvecklingsteamen remote där du ser till att vi bygger rätt lösningar. Du kommer att delta i att både föreslå samt jobba med POC:ar för att testa hypoteser. Du kommer ha en nyckelroll som teknisk specialist i strategiska vägval beträffande system, plattformar och leverantörer.

 • Bidra till beslut gällande masterdata management.
 • Säkra en strategi gällande API management.
 • Säkra och driva strategi för integrationer mellan system och mot externa parter.
 • Granska och bidra till framtagande av tekniska lösningsförslag.
 • Säkra att tekniska lösningar inte bygger teknisk skuld.
 • Säkra att arkitekturramverket följs i kravställning.
 • Säkra att lösningar inte orsakar datakvalitebrister
 • Driva tekniska frågor i projekt och initiativ.
 • Driva val av nya system, och tjänsteleverantörer från ett tekniskt perspektiv.
 • Bidra till vidareutveckling av arkiteturramverket.
 • Dokumentera arkitektoriska förändringar

Vem är du?

Vi söker dig som jobbar i en roll som Lösningsarkitekt, senior Utvecklare, Tech-lead, CTO eller liknande. För att passa för rollen behöver du ha en bakgrund inom systemutveckling. Du förstår utvecklingsprocessen i sin helhet, hur system kommunicerar och integreras och du har även god kunskap om data management, datakvalitet och IT-säkerhet ur applikationssynpunkt. Du har en stark teknisk förmåga och håller dig uppdaterad inom teknikutveckling och de möjligheter som skapas. Du har förmåga att omsätta verksamhetsarkitekturen i hållbara tekniska lösningar.

Du har ett stort intresse och förståelse för affärsprocesser och du gillar att jobba nära verksamheten. Det är viktigt att du vill vara med och bygga och förbättra och att du gillar att samverka med andra. För att passa för rollen behöver du både behärska och motiveras av att arbeta brett med allt från att granska krav, till att delta vid strategiarbete och att driva projekt, initiativ och förbättringar framåt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete med stort kundfokus, utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. Eftersom vi är en mindre bank med närhet till kollegor från olika verksamhetsområden, finns det goda möjligheter att på sikt utvecklas, fördjupa och beredda ditt kunnande inom bank. Landshypotek Bank befinner sig mitt i en förändringsresa där du kommer att vara en viktig del.

Landshypotek Bank är en värderingsdriven bank. Vi menar att kulturen är något som formas i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans. Vårt koncernspråk är svenska.

Ansökan och Intresse

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta Aliaksandra på alex@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV