Information Security Officer, ISO

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vi söker en Information Security Officer (ISO) till Landshypotek Bank. Vill du leda informationssäkerhetsarbetet på en lagom stor växande bank där du får stor möjlighet att påverka, bygga och förbättra? Som ISO blir du en nyckelspelare för att ytterligare höja bankens förmåga och förbättra informationssäkerhetsarbetet!

Om Rollen

Som ISO på Landshypotek bank har du en nyckelroll för att upprätthålla bankens informations- och cybersäkerhet. Du blir den som leder informationssäkerhetsarbetet inom banken. Du har med andra ord ett stort inflytande och möjlighet att påverka. Tillsammans med CISO och cybersäkerhetsspecialister jobbar du nära verksamheten med att utveckla, granska och driva aktiviteter som kontinuerligt upprätthåller och förbättrar bankens informationssäkerhet.

Du kommer vara en viktig rådgivare för hela organisationen gällande säkerhetsområdet. Genom coachning och samarbete med andra i organisationen bidrar du till att förbättra vår säkerhetskultur. Det innebär tex att stötta medarbetare, konsulter och leverantörer gällande att implementera nya lösningar och förbättra befintliga så de hela tiden utformas på ett säkert sätt. Att stötta verksamheten att växa med hjälp av smarta val ur ett säkerhetsperspektiv är en annan viktig del av rollen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • utveckla bankens implementationer av informationssäkerhetsstandarder inklusive att utvärdera nya eller uppdaterad standarder.
 • säkerställa att ledningssystemet uppdateras utifrån nya insikter och regelverk.
 • ge stöd, råd och hantera uppkomna informationssäkerhet och personuppgiftsincidenter
 • systematiskt jobba med kravställning och uppföljning av leverantörers säkerhet.
 • omvärldsbevaka utifrån kontinuerligt lärande i team och organisation inom frågorna
 • hantering av risker och hot samt ständig förbättring av våra metoder och arbetssätt.

Rollen är placerad inom IT-avdelningen på vårt kontor i centrala Stockholm. 

Din bakgrund

Vi söker dig med en gedigen bakgrund från informationssäkerhetsområdet. Med din erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete kan du referera till ”best practice” och vet vad som fungerar för olika typer av organisationer. Utöver det har du erfarenhet av;

 • att ha implementerat eller ansvarat för ett ledningssystem för informationssäkerhet.
 • något ramverk relaterat till informationssäkerhet såsom ISO 27000, NIST 800-serien och/eller MITRE ATT&CK.
 • att kravställa säkerhet för tekniska lösningar
 • uppföljning och kravställning på leverantörer till ett finansiellt bolag eller en annan bransch med likande informationssäkerhetskrav

Meriterande, men ej ett krav är:

 • Certifiering som CISM, CISSP eller motsvarande.
 • Erfarenhet från bank och de regelverk som följer med det
 • Goda kunskaper om Dataskyddsförordningen

Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift för svenska och kan läsa och förstå teknisk information även på engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som både kan driva ditt eget arbeta självständigt framåt, samtidigt som du trivs att arbeta i nära samarbete tillsammans med andra. Du är trygg att ge vägledning och har lätt att växla mellan att följa upp andra och att driva egna aktiviteter. Som person är du analytisk, pragmatisk och strukturerad. Du är nyfiken på att lära dig nya saker och är en person som ansvarsfullt når dina resultat.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för påverkan och egna initiativ. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare på huvudkontoret samt runt om i landet.

Landshypotek Bank är och vill vara en värderingsdriven bank. Vi tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan vi tror att kulturen finns i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans.

Intresse och ansökan

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”, vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så kan du kontakta Aliaksandra Maslava, aliaksandra.maslava@bhill.se alterantivt Petra Törnblom på petra.tornblom@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV