Projektledare inom produktutveckling

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du vara en del av ett världsledande företag och skapa framtidens miljövänliga lösningar inom fordonsbranschen? Vi är en världsledande leverantör av elektriska drivsystem och komponenter som hjälper våra OEM-kunder inom fordonsindustrin att elektrifiera t.ex. bussar, lastbilar, entreprenadmaskiner och gaffeltruckar. Inmotion Technologies har utveckling och tillverkning av kraftelektronik i vår anläggning i Tyresö, söder om Stockholm. Inmotion tillhör Zapi Group med huvudkontor i Italien och med utveckling och tillverkning av produkter i Sverige, USA, Kanada och Kina.

Inmotion Technologies befinner sig på en stark tillväxtresa och letar efter dig som tillsammans med oss vill vara med och elektrifiera fordonsindustrin – för en hållbar framtid!

Har du erfarenhet av ledarskap och produktutveckling i en bransch som påverkas av regulatoriska krav och standarder? Då vill vi gärna höra från dig!

Att arbeta hos oss

Som projektledare inom vår R&D leder och coachar du ett tvärfunktionellt produktutvecklingsteam som ansvarar för ett av våra produktsegment. Du skapar förutsättningar för teamet att färdigställa produkter i rätt tid och med rätt mognadsgrad enligt en produktplan. Ditt team innehåller kompetenser från bl.a. hårdvara/elektronikutveckling, mekanik, test, produktionsteknik, inköp/logistik och mjukvara.

I rollen säkerställer du produktutveckling enligt vår utvecklingsprocess, från kravhantering till design, verifiering, validering och produktionssättning.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a att:

  • tillsammans med produktledning ta fram en product roadmap för ditt produktsegment, baserat på såväl kund- som marknadsbehov på lång och kort sikt 
  • utifrån product roadmap skapa och underhålla product release plan, samt kommunicera denna med såväl ditt team som med organisationen
  • kontinuerligt följa upp mot tidsplan och budget
  • leda och driva teammöten
  • ge förutsättningar för teamet att prestera genom att skapa en god arbetsmiljö och motivation
  • delta i möten med externa intressenter som exempelvis kunder och leverantörer
  • säkerställa att produktutvecklingen görs enligt utvecklingsprocesserna och uppfyller ställda krav
  • föreslå, implementera och dokumentera processförbättringar
  • utföra riskanalyser.

Rollen rapporterar till Inmotions utvecklingschef. 

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet från en ledarroll med fördel från tvärfunktionella utvecklingsprojekt mot OEM kunder. Du har erfarenhet av produktutveckling från branscher påverkade av regulatoriska krav, standarder och/eller certifieringar, allra helst från fordonsindustrin. Du är van vid att anpassa arbetssätt, metoder och processer efter dessa krav. Du har erfarenhet av agila metoder och generell kunskap om agila och lean verktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta kundnära och besitter god kommersiell och affärsmässig förståelse.

Du har en ingenjörsexamen med relevant inriktning, t.ex. elektronik eller mekanik. Du behärskar såväl svenska som engelska väl i tal och skrift. Det är meriterande med erfarenhet av kraftelektronik, helst från ett tillverkande företag.

Personliga egenskaper

Som ledare vet du vikten av god kommunikation med din grupp och dina intressenter. Du inger förtroende och stabilitet i ditt ledarskap och entusiasmerar dina medarbetare till att känna ansvar för sitt arbete. Du har ett stort driv och trivs i en omgivning med hög utvecklingstakt. Du har en positiv inställning till förändringar och du kan omsätta planer och mål till resultat och effekter. Du har ett strukturerat arbetssätt och är resultatinriktad.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Inmotion Technologies med Boxhill Recruitment. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via ”ansök-knappen” i annonsen. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Johanna Bergstrand, 073-0250 447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV