Servertekniker med inriktning Storage

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa och arbeta med drift av de system som säkrar landets energiförsörjning hos en av energibranschens mest attraktiva arbetsgivare. 

Svenska kraftnät söker nu en Senior servertekniker med gedigen erfarenhet av storage och NetApp. Vi är ett sammansvetsat team som består av tiotalet personer som arbetar med storage och virtualisering, och är en del av Svenska kraftnäts IT-drift organisation.

Placeringsort är Sundbyberg.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta med vår NetApp-lösning i en komplex och utmanande miljö. Hos oss arbetar du i ett mycket utvecklande sammanhang med en av Sveriges mest samhällsviktiga verksamheter. Vi har spännande miljö med all IT-drift inhouse och mycket höga krav på IT-säkerhet.

Teamet består av erfarna och kunniga specialister som ser till att de kritiska miljöerna fungerar. Det handlar om en teknisk avancerad verksamhet och det gäller att hela tiden hålla sig uppdaterad inom sitt teknikområde och följa utvecklingen. Hos oss ges du goda möjligheter till utveckling och vidareutbildning! Utöver det närmsta teamet arbetar du med andra kollegor inom framför allt IT såsom IT-arkitekter och externa leverantörer.

Rollen innebär beredskapsarbete och kräver svenskt medborgarskap.

Dina arbetsuppgifter

Som senior servertekniker arbetar du främst med hantering av vår storegemiljö, men även den centrala virtuella servermiljön. Det innebär bland annat följande:

 • Drift och hantering storageplattform + serverhårdvara
 • Kapacitetshantering/planering av storageplattform
 • Livscykelhantering av storageplattform + serverhårdvara
 • Delta i projekt som rör serverplattformen
 • Hantera utbyggnader och förbättringar.
 • Felsökning, övervakning och incidenthantering.

Din bakgrund

Skallkrav

 • Flerårig erfarenhet av drift och förvaltning av NetApp Storage
 • Lång erfarenhet av storage-relaterad kommunikation och säkerhet
 • Mycket goda kunskaper i HA-lösningar
 • Hög säkerhetsmedvetenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Akademisk examen inom IT eller motsvarande

Meriterande

 • Erfarenhet av VMWare
 • Erfarenhet inom Linux, Solaris och Windows systemadministration.
 • Erfarenhet av scripting och automation
 • Erfarenhet av drift och hantering av hårdvara från HP
 • God kännedom om nätverk (VLAN, portar och protokoll)

Dina personliga egenskaper

Vi söker en person med integritet och personlig mognad som tar ägandeskap i sitt arbete. Du är en noggrann, ansvarstagande person som kan och gillar att arbeta självständigt. Du har god förmåga att planera ditt jobb väl. Vi söker en teamplayer som delar med sig av kunskap, tycker om att lära av varandra, förankra och hjälpas åt i teamet. Du ser samarbete som något nödvändigt för att teamet och du ska lyckas.

Vidare är du en trygg, ödmjuk person som tar hänsyn till det som händer runt omkring och trivs med att samverka. Vår bästa kandidat är självgående, tar ansvar för sinaegna arbetsuppgifter och förstår vikten av god dokumentation och struktur.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Boxhill. För frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom petra.tornblom@bhill.se, 0760036080. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV