Senior Oracle DBA till Svenska kraftnät

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa och arbeta med drift av de system som säkrar landets energiförsörjning hos en av energibranschens mest attraktiva arbetsgivare.

Vi söker dig som är Senior Oracle DBA och som vill ta ansvar för all administration kring databaserna Oracle i en komplex och utmanande miljö. Hos oss arbetar du i ett mycket utvecklande sammanhang med en av Sveriges mest samhällsviktiga verksamheter. Placeringsort är Sundbyberg.

Om tjänsten

I din roll tillhör du ett sammansvetsat team med kunniga specialister som ser till att de kritiska miljöerna fungerar. Det handlar om en teknisk avancerad verksamhet och det gäller att hela tiden hålla sig uppdaterad inom sitt teknikområde och följa utvecklingen. Du ges goda möjligheter till utveckling och vidareutbildning hos oss.

Utöver det närmsta teamet arbetar du med andra kollegor inom framför allt IT såsom IT-arkitekter och externa leverantörer. Vi har all IT-drift inhouse och mycket höga krav på IT-säkerhet.

Dina arbetsuppgifter

Som senior Oracle DBA ansvarar du för all administration kring databaserna i Oracle. Det innebär att:

  • Ansvara för och sköta livscykelhanteringen såsom uppgraderingar, hålla koll på leverantörers releaser och patchning.
  • Arbeta med utbyggnad och förbättringar och te x öka graden av automation i våra databastjänster.
  • Felsöka, övervaka och arbeta med kvalificerad incidenthantering när något gått sönder, eller att t ex designa en ny koppling.

Vi har en 24/7 supportorganisation som hanterar en stor del av incidenterna. Svårare incidenter hanteras av DBA:n. I dagsläget innebär rollen beredskapsarbete ca var fjärde vecka.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom IT eller motsvarande erfarenhet.
  • Flerårig erfarenhet av drift och förvaltning av senare versioner av Oracle databaser i klustrade och virtualiserade miljöer.
  • Erfarenhet inom Linux, Solaris och Windows systemadministration.
  • Mycket goda kunskaper om uppgradering och patchning av TB-databaser med mycket hög tillgänglighetsgrad i kritiska miljöer.
  • Lång erfarenhet inom prestanda- och problemutredningar i databaser med hjälp av OEM, AWR, ADDM, ASH och andra prestanda-relaterade vyer i Oracle.
  • Mycket goda kunskaper i HA-lösningar såsom RAC, Data Guard och Golden Gate.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Därutöver är det meriterande om du har erfarenhet av administration av SQL Server, vilket också ingår i arbetsuppgifterna. Erfarenhet av Shell skripts, Perl och SQL/PL SQL skripts samt SQL-optimering är meriterande samt erfarenhet av verktygen PostgreSQL, MySQL. Det är ett plus om du har mycket goda kunskaper om Oracle Enterprise Manager och RMAN.

Dina personliga egenskaper

Vi söker en person med integritet och personlig mognad som tar ägandeskap i sitt arbete. Du är en noggrann, ansvarstagande person som kan och gillar att arbeta självständigt. Du har god förmåga att planera ditt arbete. Du är en lagspelare som delar med dig av kunskap och tycker om att lära av andra, förankra och hjälpas åt i teamet. Du ser samarbete som något nödvändigt för att du, teamet och organisationen ska lyckas.

Vidare är du en trygg, ödmjuk person som tar hänsyn till det som händer runt omkring och trivs med att samverka och förstår vikten av god dokumentation och struktur.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer, kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Maria Grevillius på Boxhill Recruitment, tel. nr. 072-727 62 94 alternativt maria.grevillius@bhill.se.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 12 september. Vi behandlar ansökningar löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjlig.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har av nyckeltalsinstitutet blivit utsedda till branschen attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Sökord: DBA, Oracle, OracleDBAAnsök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV