Lösningsarkitekt till Svenska kraftnät

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa gällande de system som säkrar landets energiförsörjning hos en av energibranschens mest attraktiva arbetsgivare.

Hos Svenska kraftnät händer det mycket. Det svenska stamnätet förnyas och byggs ut i syfte att kunna möta morgondagens energibehov. I denna roll kommer du att erbjudas en komplex och minst sagt spännande miljö där du ges möjligheten att vara med i projekt som är avgörande för vår verksamhet.

Om tjänsten

Vi söker nu en lösningsarkitekt till ett av våra stora utvecklingsprojekt inom
balansmarknaden, där vi utvecklar systemstöd för en europeisk elmarknad. Systemstödet ska bland annat följa de lagkrav som gäller på europanivå för elmarknaden framåt. Utvecklingen av balanssystemet bedrivs tillsammans med motsvarigheten till Svenska kraftnät i Norge.

Som lösningsarkitekt ingår du i ett team bestående av IT-arkitekter i såväl Norge som Sverige. I ditt arbete stöttar du teamet i vidareutveckling av det befintliga systemet i förvaltning och deltar i utvecklingen av nya lösningar på den nordiska och europeiska balansmarknaden.

Du ser till att lösningarna anpassas till Svenska kraftnäts övriga IT-landskap.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Analyserar behov (funktionella, icke funktionella) och strategiska perspektiv och mål
 • Utvärderar och rekommenderar arbetssätt och processer i kombination med produktval
 • Medverkar i informationsklassning, systemklassning samt risk- och sårbarhetsanalyser
 • Tar fram arkitekturbeskrivningar och redovisar i IT-arkitektforum
 • Medverkar i diskussioner och planering för de behov som finns med våra utvecklings- och förvaltningsteam.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att jobba som IT-arkitekt, i enlighet med etablerade arkitekturmetoder, verktyg och processer
 • Arbetslivserfarenhet av att definiera IT lösningar baserat på strategi,
 • Affärsprocesser och verksamhetskrav
 • Arbetslivserfarenhet av integrationer, Java, Linux och XML
 • Arbetslivserfarenhet av Oracle Databas, OpenShift
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Därutöver är det meriterande om du har erfarenhet från:

 • Elbranschen och från integrationstunga och driftkritiska verksamhetssystem.
 • Ett eller flera områden: RH Fuse, Kafka, MS Azure, OP5, Grafana, SCOM
 • Agile DevOps

Har du en certifiering inom IT-arkitektur är det också meriterande

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och även vara tydlig i din kommunikation, eftersom du i din roll har många kontaktytor såväl internt som externt. Du behöver även ha en god förmåga att arbeta självständigt. Arbetsbelastningen kan ibland skifta beroende på fas i projekten och vi ser att du är flexibel och anpassningsbar beroende på fas i projekten. Du är analytisk lagd och noggrann i ditt arbete.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer, kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Maria Grevillius på Boxhill Recruitment, tel. nr. 072-727 62 94 alternativt
maria.grevillius@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 september. Vi behandlar ansökningar löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har av nyckeltalsinstitutet blivit utsedda till branschen attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Sökord: lösningsarkitekt, solution architect, arkitekt, architect, architecture

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV