DevOps-tekniker CI/CD

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Svenska kraftnät söker DevOps-tekniker med fokus på CI/CD

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba med ny teknik och vara med och bygga ett nytt team. Vill du vara med och forma vår nya OpenShift-plattform och vårt OpenShift team?

Det händer mycket hos Svenska Kraftnät. IT är en viktig förutsättning för Svenska kraftnäts kärnverksamhet. Ett stort antal nya IT-system kommer att utvecklas under de närmaste åren. Dessa ska fungera i symbios med, och till viss del ersätta befintliga IT-lösningar.

Om tjänsten

Svenska kraftnät arbetar med att bygga upp och förstärka sin egen förmåga kring IT-systemutveckling. Viktiga beståndsdelar i det arbetet är att bl.a. införandet av DevOps, CI/CD och en OpenShift-plattform. 

Vi söker flera Devops-tekniker, till ett nybildat team som ska arbeta med att hantera de nya plattformarna och verktygen. Fokus för dig kommer bl.a. vara att stötta andra utvecklingsteam med CI/CD. Vi söker både dig som är nyutexaminerad, men också dig som har god erfarenhet inom området och kan med dina erfarenheter bidra till utvecklingen inom området och kan ta en ledande roll i arbetet. 

Som Devops-tekniker tillhör du enheten IT-Systemutveckling som idag består av t.ex. systemutvecklare, Förvaltningsledare IT, IT-säkerhetsspecialist och agil-coach. På enheten arbetar man bl.a. med utveckling och förvaltning av egenutvecklade applikationer. En uppgift för enheten framöver är att fortsätta bygga upp förmåga och kompetens inom systemutvecklingsområdet – ett arbete som du kommer att delta i.  

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som DevOps-tekniker kommer du att stödja olika utvecklingsteam inom avdelningen och delvis arbeta med utvecklingen av OpenShift plattformen.

Tjänsten kommer att innefatta: 

  • Drift, underhåll och vidareutveckling av OpenShift plattformen
  • Drift, underhåll och vidareutveckling av Svenska kraftnäts CI/CD-system och övriga stödsystem för systemutveckling

Då teamet ansvarar för en 24/7 lösning, innebär det att man i tjänsten kan ha beredskap var 4:e – 6:e vecka.

Din bakgrund

Vi söker dig med akademisk examen inom datasystemvetenskap, systemutveckling eller liknande, alternativt har du motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig.

Vidare har du:

  • Kunskap och praktisk erfarenhet av Linux
  • Kunskap och erfarenhet av CI/CD-verktyg t ex Azure DevOps server, GitLab 
  • Kunskap och erfarenhet av automation och konfiguration i te x Ansible, bash, Powershell, Yaml, Java, C#, Python
  • Kunskap och/eller erfarenhet av att arbeta enligt agila arbetssätt och metoder
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av: 

  • Erfarenhet och kompetens om loggning och övervakning t ex ELK eller Prometheus och Graphana
  • Kunskap och erfarenhet av Docker och Kubernetes
  • Kunskap och erfarenhet av datalager t ex Postgresql, MS SQL-server och Kafka

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du pragmatiskt lagd och har ett flexibelt förhållningssätt när det kommer till utveckling, du förstår att det ibland krävs flera steg för att nå målet. Du är nytänkande och har även förmågan att lyssna och ta in nya idéer.

Du är noggrann och mån om en god kvalitet och lägger vikt vid att uppnå uppsatta mål. Därför arbetar du strukturerat och har en god planering i samverkan med dina kollegor. Ödmjukhet och prestigelöshet är egenskaper vi sätter högt värde på, då vi bygger ett nytt team där alla behöver hjälpas åt.

Tillsammans bildar dessa egenskaper grunden för ett gott samarbete som är A och O för hur vi arbetar inom enheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Boxhill. För frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Ottilia Liljeberg ottilia.liljeberg@bhill.se tel. nr. 073-501 19 58 eller Petra Törnblom petra.tornblom@bhill.se.

Alternativ kontakt till rekryterande chef Henry Nordhamren, tel. nr. 010-475 98 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 

Under semestertider nås vi enklast via mail och svarstiden kan vara något längre än vanligt.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 9 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV