Lösningsarkitekt till Preem

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Har du erfarenhet av arbete som IT-arkitekt med inriktning lösningsarkitektur? Vill du ansvara för varaktiga lösningsförslag i en komplex IT-miljö och samtidigt bli en viktig del av Preems omställningsresa mot hållbara produkter? Då kan rollen som lösningsarkitekt till Preem vara något för dig.

Som lösningsarkitekt hos oss ges du nu chansen att vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle! Vi på Preem arbetar för framtiden, redan idag!

Om rollen

I rollen som lösningsarkitekt kommer du tidigt in i projekten och utifrån verksamhetens krav ansvarar du för att ta fram lösningsdesign som stödjer verksamheten. Det innebär att stötta beslutade initiativ, och att utreda kommande initiativ så att de bidrar till långsiktigt tekniskt hållbara lösningar. Du föredrar dina lösningsförslag i ”Solutionforum” som beslutar om arkitekturella vägval. Preems IT-miljö präglas av ett stort antal system där många av dem är starkt integrerade. För närvarande definieras en uppdaterad målarkitektur med bl.a. ändrat integrationsmönster och större fokus på informationshantering.

Rollen innebär bl.a. att ansvara för att ta fram lösningsdesign och ge arkitekturell rådgivning för några av de högt prioriterade förändringsinitiativ inom leveransteamen ”Supply & Trading” respektive ”Marketing & Sales”. Vidare kommer du att ansvara för att vårt befintliga arkitekturella strukturkapital hålls uppdaterat. Systemens funktionella områden har en bredd, just nu är det högt fokus på lagerhantering, kundhantering samt system för prognoser och planering. Vid teknikval har du en viktig roll. Preem har en tydlig Microsoft-strategi, vilket märks i de flesta av våra lösningar. Därför är det också ett krav att du har erfarenhet av Microsoft-floran. Arbetet utförs både självständigt och i samverkan med andra. Du har ett nära samarbete med bland andra Preems Enterprisearkitekter, gällande t.ex. arkitekturella vyer som behövs för att beskriva nödvändiga perspektiv av lösningen. 

Med Preems ambition om att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet får du en nyckelroll hos oss. Du erbjuds frihet under ansvar och chansen att vara med under hela processer – från början till slut.

Rollen är en heltidstjänst till vårt huvudkontor i Stockholm. I tjänsten kan vissa resor till Lysekil/Göteborg bli aktuellt när tjänsteresor inom landet åter är möjligt. Rollen rapporterar till Head of IT Delivery Supply & Trading.

Du blir en viktig del av Preem
– en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som IT-arkitekt med inriktning lösningsarkitektur. Du har erfarenhet av att ha utarbetat och presenterat lösningar som möter verksamhetens behov och ITs uppsatta krav. Vi tror att du tidigare har arbetat med systemutveckling och i botten har du en eftergymnasial utbildning med inriktning mot systemvetenskap, datateknik eller motsvarande. Du är van vid att arbeta i Microsoftmiljö och vi tror att du sedan tidigare har erfarenhet av Microsoft Azure och framförallt komponenter för informationshantering och dataanlys är meriterande.

Som person har du analysförmåga. Du kan sätta dig in i komplexa flöden med många beröringspunkter och aktörer. Du kan skapa tydlighet och kan utpeka en optimal lösning. Vi vill att du är drivande och att du säkerställer leverans i uppsatt tid. Du är lyhörd och kommunikativ och du har inga problem med att prata med andra intressenter, som t.ex. programmerare eller användare. Du värdesätter att arbeta enligt Preems beslutade arkitekturella principer med tydlig riktning mot vår önskade målarkitektur.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Preem med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Johanna Bergstrand, 073-0250 447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se

Vi behandlar ansökningar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV