Verksamhetsprojektledare till Länsförsäkringar Bank

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Är du en erfaren projektledare och vill arbeta på en av Sveriges mest växande banker? Till Länsförsäkringar Bank söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta digitaliseringsresa. Banksektorn är inne i den kanske mest spännande perioden någonsin och vi söker nu en erfaren verksamhetsprojektledare som vill vara med och leda arbetet för att skapa det största möjliga värdet för våra Länsförsäkringsbolag och kunder.

Om jobbet

I din roll som verksamhetsprojektledare driver du affärskritiska initiativ med fokus inom ekonomi och finansområdet direkt kopplade till vår utvecklingsportfölj och bankens mål. Du samverkar med andra roller inom såväl verksamheten som IT samt med externa leverantörer.

Du tillhör gruppen Bankleverans, inom Bank IT, som ansvarar bl.a. för bankens projektkontor (PMO) samt test- och releasestyrning med syfte att säkra kvalitet i bankens leveranser. I team Bankleverans blir du en del av ett team med engagerade medarbetare där arbetsklimatet präglas av öppenhet och ”högt i tak”. Hälsa värderas högt precis som samarbete och att ha kul på jobbet, samtidigt som vill vi nå tydliga resultat i ett högt arbetstempo.

Du är den som säkerställer att leveransen av dina projekt sker enligt satta ramar avseende tid, kvalitet och kostnad och du bidrar även till våra mer långsiktiga mål och förflyttningar inom verksamhetsområdet över tid. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för vår fortsatta digitalisering ställer vi om mot ett mer lean agilt arbetssätt. Vår förhoppning är att du i din roll kommer att kunna vara delaktig och skapa värde i denna förflyttning tillsammans med oss.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Leda affärskritiska initiativ enligt bankens processer och modeller i huvudsak inom ekonomi och finans.
 • I samråd med beställare organisera och ansvara för bemanningen.
 • Budget och äskning av medel inkl. prognos och uppföljning.
 • Mål och aktivitetsplanering samt leda och följa upp arbetet.
 • Statusrapportera, förbereda material och leda styrgruppen.
 • Riskhantering (identifiera risker, bedöma risknivåer, mitigera risker).
 • Se till att projektdeltagarna och intressenter har nödvändig information och rätt stöd som krävs.
 • Främja tillämpande av agila metoder under genomförandet.
 • Upprätta underlag för projektavslut och genomföra erfarenhetsåterföring.
 • Synliggöra och stötta beställare med att ta fram och följa upp skapade nyttor (effekthemtagning).

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund, civilekonom, ingenjör, systemvetare eller liknande.

Därutöver har du:

 • Mångårig, dokumenterad erfarenhet av projektledning, inom såväl verksamhet som IT.
 • Branscherfarenhet från bank som konsult eller anställd och god förståelse för riskhantering.
 • God vana att sätta dig in i verksamheten och leda arbetet med att omsätta krav och behov till effektiva IT-lösningar och rutiner för att uppnå önskade effekter.
 • Goda kunskaper i projektstyrningsmodeller och dess tillämpningar, exempelvis Pejl® enligt klassisk projektledning.
 • Erfarenhet av SAFe metodik och agila metoder då vi strävar efter att öka inslaget av agila arbetssätt.
 • Hög nivå på svenska och engelska i tal samt skrift då du har breda kontaktytor i vår organisation och med våra leverantörer.
 • God förståelse för riskhantering.
 • Erfarenhet av att leda projekt inom området finans och ekonomi (meriterande)
 • Erfarenhet från förändringsledning (meriterande)
 • Erfarenhet från outsourcad miljö (meriterande).

Som person trivs du med att ha en ledande roll och att alltid sträva efter hög leverensprecision med kunden i fokus. Du är självgående och driven, har en god kommunikations- och presentationsförmåga och har lätt att bygga relationer internt och externt. Du har också förmågan att situationsanpassat leda och coacha. Du har strategisk höjd i ditt arbetssätt, men även förmågan att kunna agera taktiskt och operativt när så krävs. För att trivas hos oss är det också viktigt att du är öppen för förändring och vill vidareutvecklas i din roll och i verksamheten.

Varför arbeta med mig Charlotta Haldin, din kommande chef?

Jag, din närmaste chef, bryr mig om dig på riktigt i din professionella och personliga utveckling. Jag kommer alltid att sträva efter att ge dig bästa förutsättningarna för att du ska lyckas i din roll, stötta dig genom kontinuerlig feedback, dela information och vara tydlig med vad som förväntas av dig. Jag förväntar mig också feedback från dig och att du är öppen med dina behov och alltid gör ditt bästa. Personligen älskar jag motion i de flesta former och är övertygad om att den bästa leveransen skapas när man mår bra och det finns balans mellan jobb och privatliv.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig!

Välkommen med din ansökan redan idag, dock senast den 19 maj. Vi arbetar löpande med rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Ansök genom att klicka på ”Ansök här”! I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Bank med Boxhill Recruitment. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Grevillius, på telefon 072-727 62 94 eller via maria.grevillius@bhill.se.

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – hela kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv genom att erbjuda sjukvårdsförsäkring, träningsmöjligheter i egna lokaler och tjänstepension i anställningen. Bra anställningsvillkor och ett förmånligt försäkringsskydd till dig och familjen är andra exempel.

Vi utvecklar ett flexibelt och aktivitetsbaserat arbetssätt, med en god företagskultur och tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för alla att trivas i. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Verksamhetsprojektledare, projektledare, project manager, project management, bank, finans, finance, banking, business transformation

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV