Data Engineer

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du optimera antalet klick på en sajt eller skapa samhällsnytta genom att arbeta med optimering av elnätet? Övergången till förnyelsebar energi kräver avancerade prognoser och på sikt mer avancerad styrning av elnätet.

Svenska kraftnät söker nu dig som har erfarenhet av och brinner för Big Data-lösningar och som vill bidra till utvecklingen av framtidens elnät.

Om tjänsten

För att möta de kommande behoven måste vi bygga upp vår kapacitet inom områdena Big Data, avancerad dataanalys och beslutsstöd. Svenska Kraftnät utökar därför ”Business Intelligence Competence Center (BICC)” med ytterligare en person som vill vara delaktig i utvecklingen av Big Data-lösningen som är baserad på Hadoop och SQL-server. Vår gemensamma uppgift är att bygga säkra IT-lösningar som ger Svenska Kraftnäts verksamhet tillgång till stora datamängder och avancerade analysresultat. Vi arbetar med verksamhetskritiska system i en modern miljö.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Denna roll innebär att vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av SVKs Big Data-lösning. I rollen som Data Engineer kommer du främst att arbeta med Hadoop-plattformen och SQL-server. Du arbetar både strategiskt och operativt för att förse verksamheten med data till rapportverktyg och rapporter. I rollen ingår bland annat att föreslå tekniska lösningar och att proaktivt förbättra plattformen, men även att agera bollplank för olika intressenter i verksamheten.

Då tjänstens innehåll och ansvar till viss del kan anpassas utifrån din bakgrund välkomnar vi både sökande med längre arbetslivserfarenhet och dig med kortare erfarenhet.

Din bakgrund

Du ska ha examen inom systemvetenskap eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du erfarenhet av:

  • Big Data-lösningar, något som du vill fortsätta utvecklas inom
  • Agila arbetssätt
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av (meriterande):

  • Hadoop
  • Ett eller flera språk såsom Java, Python, R, eller Scala.
  • Hive, Spark eller Kafka
  • Avancerad SQL-kunskap samt erfarenhet av arbete med relationsdatabaser och ETL-verktyg.
  • Bygga och optimera stora dataflöden inklusive integrationer
  • Erfarenhet av Devops och / eller Dataops.
  • Analytiska färdigheter relaterade till att arbeta med ostrukturerade data, manipulera, bearbeta och extrahera värde från stora datamängder.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen gillar du problemlösning och trivs med att arbeta med komplexa frågor. Du kan prioritera och strukturera ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du är driven och trivs med att ta egna initiativ. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Petra Törnblom, mail petra.tornblom@bhill.se, tel: 0760-036080. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 14 mars 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV