Business Owner med ansvar för Digital utveckling i Butik

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Är du visionär och leveransinriktad med erfarenhet inom Retail och brinner för att skapa fantastiska Kundupplevelser genom digitalisering i butik? På Apoteket skapar vi ”framtidens Apotek” och behöver nu rekrytera en Business Owner som kommer att få ansvar för digitalisering av Butikskanalen hos oss. Du kommer att bidra i såväl visionära som strategiska diskussioner men även i högsta grad driva arbetet med att få nya lösningar på plats genom ett tight samarbete med IT, E-handel, Marknad och Etableringsorganisation. Apoteket har idag ett butiksnät med 400 apotek i hela landet. Vi brinner för att hjälpa människor att leva sitt liv i hälsa! Vill du vara med på vår digitaliseringsresa? Läs mer om tjänsten och hur du ansöker nedan!

Varför Apoteket?

De flesta som arbetar på Apoteket har gjort ett aktivt val, kalla det karriär eller livsval, en stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss. På Apoteket präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Hos oss har du möjlighet att vara med på en spännande resa mot framtidens Apotek och vi ser det som en självklarhet att du som anställd får möjlighet att utvecklas både karriärmässigt och som person.

Om tjänsten

Hos Apoteket pågår just nu en stor och snabb förändring särskilt med ett skifte mot e-handel och hög takt i digitaliseringsarbetet inte minst inom butikskanalen. Apotekets målsättning är att ha marknadens bästa Omnierbjudande vilket ställer höga krav på affärsutveckling där samarbetet mellan affär och IT kommer vara avgörande.

Med bakgrund av detta accelererar Apoteket sin satsning i att bygga framtidens Apotek och rekryterar nu en Business Owner som blir ansvarig för digitalisering av Butikskanalen.

Du har ett ansvar som sträcker sig över hela butikskedjan och kommer att rapportera till Affärschef Mitt (en av totalt tre affärschefer). Du kommer att vara en del av ledningen för affärsområdet och även arbeta i andra forum på ledningsnivå.

I rollen kommer du att ha ett tätt samarbete med våra butiker för att förstå behov, förbättringsmöjligheter och för att stödja dem i införandet av nya lösningar. Du kommer att samarbeta frekvent med olika delar av organisationen speciellt nära andra Business Owners, affärsutvecklare och konceptansvariga inom IT, e-handel, etablering och marknad.

Ditt scope kommer att omfattas av allt från innovation och strategier för hur framtidens apotek ser ut och lösningar kopplade till det, till att delta i val, utveckling, men även att stödja butikerna i införande av nya digitala lösningar i butik i integration med andra kanaler

Du har det strategiskt affärsmässiga ansvaret för värdeströmmen/affärsområdet ”Köp i Butik” och för att leverera de initiativ och aktiviteter som behövs för att framgångsrikt driva tillväxt och en excellent kundupplevelse i framtidens Apotek.

  • Du är ansvarig för att driva utvecklingen för de digitala lösningarna kopplade till butikskanalen och Omni med ett ständigt fokus på kundupplevelsen.
  • Du identifierar behov och möjligheter i butik, prioriterar dessa och säkerställer att de lösningar vi gemensamt tar fram ligger i linje med affärsstrategier, stödjer affärsmål och bidrar till marknadens bästa kundupplevelse.
  • Du förväntas även ha helhetssynen, hantera beroenden på övergripande nivå och skapa synergieffekter mellan olika initiativ.
  • Tillsammans med övriga Business Owners driver, prioriterar och planerar du krav och aktiviteter i Apotekets utvecklingsprocess för både nyutvecklade lösningar och vidareutveckling.
  • Du deltar i att driva utvecklingsarbetet som bedrivs agilt med utgångspunkt i ramverket SAFe.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande affärsutvecklande roll i gränslandet mellan affär och IT och som har gjort en liknande resa kring kanalskifte butik/e-handel/omni på ett Retail-bolag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från förändringsarbete i butikskanalen specifikt.

Du har förståelse för IT-leverans och erfarenhet av att arbeta i agila utvecklingsprocesser. Det är en stor fördel om du har erfarenhet inom SAFe eller motsvarande.

För att passa för rollen bör du ha erfarenhet av att driva förändring och stor vana vid tvärfunktionellt samarbete inom en mellanstor eller större organisation. För att förstå hur vi bygger framtidens apotek behöver du ha både kunskap och intresse för omvärldsanalys, framtidsspaning kring framtidens tekniska lösningar för området kopplat till kundbeteenden och kundupplevelser.

Du bör ha en relevant utbildning, gärna på akademisk nivå eller att du förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi förutsätter att du behärskar både svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är en trygg ledare som får människor med dig genom kommunikation och samarbete. För att bidra i arbetet med att skapa framtidens Apotek behöver du vara visionär, nyfiken och framåtlutad med ett brinnande intresse för kundens lösningar. För att få lösningar få plats för att skapa en excellent kundupplevelse behöver du även ha drivkraft, vara leveransledande och ha uthållighet i att få allting på plats. Det är en självklarhet att du är affärsmässig och att du genom att driva förändringar skapar konkreta effekter för affären.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Boxhill Recruitment. Du söker tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se eller 0722140872.

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansöksknappen.

Om Apoteket

Apoteket AB, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Här delar du övertygelse med människor som olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV